Periodiek beleggen

Automatisch beleggen op regelmatige tijdstippen

Periodiek beleggen

Automatisch beleggen op regelmatige tijdstippen

Wat is periodiek beleggen?

Automatisch beleggen op regelmatige tijdstippen

Periodiek beleggen betekent automatisch op regelmatige tijdstippen een bedrag beleggen. Het is de ideale manier voor (beginnende) beleggers om geleidelijk aan een mogelijk mooi kapitaal op te bouwen, want alles verloopt automatisch en zonder emotionele beïnvloeding. Zo is het risico van een slechte timing aanzienlijk kleiner.

Alle voordelen op een rijtje

1. Minder risico op slechte timing

Het perfecte instapmoment herkennen is moeilijk. Zelfs professionele beleggers slagen daar maar zelden in. Door systematisch te beleggen, verklein je het risico van een slechte timing aanzienlijk.

2. Profiteer van koersschommelingen

Als periodieke belegger kun je voor hetzelfde bedrag meer deelbewijzen kopen wanneer de koers daalt. Daardoor bouw je een belegd vermogen op tegen beter dan gemiddelde koersen.

periodiek beleggen

3. De kracht van kapitalisatie

Het gunstige effect van kapitalisatie neemt toe naarmate je je spaargeld langer kunt beleggen. Zo levert een lager belegd bedrag – met start op jongere leeftijd – een hoger eindresultaat op dan een hoger belegd bedrag op 'oudere' leeftijd. Jong beginnen en je spaargeld over een lange periode beleggen, is met andere woorden de boodschap!

4. Je bepaalt zelf je tempo

Periodiek beleggen is een flexibele formule. Zo kies je zelf de frequentie: maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks.

5. Zet emoties buitenspel

Onze emoties maken het nog moeilijker om op het juiste moment in te stappen. Hebzucht drijft mensen richting aandelen wanneer de beurzen hoog staan en angst houdt ze weg wanneer de beurzen laag staan. Door periodiek te beleggen, vermijd je dat je je laat beïnvloeden door je emoties over de beurskoers.

Hoe periodiek beleggen?

Periodiek beleggen is eenvoudig. Je hoeft de beurzen daarvoor niet op de voet te volgen. Het enige wat jij moet doen is:

  1. het bedrag kiezen dat je wilt beleggen
  2. bepalen met welke frequentie je dat wilt doen
  3. beslissen in welk(e) beleggingsfonds(en) of tak 23-beleggingsverzekering(en) je wilt beleggen

Met het beleggingsplan beleg je periodiek in kapitalisatiedeelbewijzen van beleggingsfondsen1. Zo kun je beleggen op jouw tempo zonder de beurs actief te moeten volgen.

  Beleggen met je wisselgeld KBC-Beleggingsplan Mobiel Beleggen met Advies
Periodiek beleggen met kleine bedragen We tellen afrondingen op en beleggen die voor je. Daarbovenop kun je periodiek een bepaald bedrag beleggen Periodiek beleggen vanaf 25 euro/maand Periodiek beleggen vanaf 50 euro/maand
Gespecialiseerde fondsbeheerders doen het werkEenvoudig starten in KBC MobileVerantwoord beleggen
Ontvang persoonlijk advies    
  Beleg je wisselgeld Beleg met een beleggingsplan Beleg mobiel met advies

Beleggen in het fonds doe je op je eigen initiatief, zonder beleggingsadvies van KBC Bank. KBC Bank beoordeelt dus niet of het fonds voor jou een geschikte belegging is en kan niet volledig nagaan of je tot de doelmarkt van het fonds behoort. Wil je meer informatie over de mogelijkheden om beleggingsadvies van KBC Bank te krijgen, contacteer dan je KBC-kantoor of KBC Live.

Liever persoonlijk advies? Geen klant of geen KBC Mobile?

Met beleggingsfonds bedoelen we een compartiment van een bevek, sicav of gemeenschappelijk beleggingsfonds.