KBC-Kredietkaart

Gratis
  • Overal ter wereld betalen en geld afhalen
  • Spreid je betalingen over meerdere maanden, als je dat wilt
  • Kies voor één van de optionele betalende verzekerings- of dienstenpakketten, of combineer ze
Vraag je kredietkaart online aan
Nog geen klant? Open eerst een zichtrekening

Waarom een kredietkaart?

Met de gratis KBC-Kredietkaart heb je meteen heel wat flexibiliteit op zak, overal ter wereld en op elk moment. Zo kun je overal betalen en geld opnemen met je kaart. Bovendien gaat het bedrag van de aankopen die je in de loop van de maand doet niet onmiddellijk van je rekening, maar pas aan het begin van de volgende maand.

De KBC-Kredietkaart is trouwens een kaart die je aanpast aan je eigen behoeften. Zo kun je:

  • Je eigen limiet instellen
  • Je betalingen spreiden als je dat wilt
  • Kiezen uit verschillende optionele betalende verzekerings- en dienstenpakketten die voor optimaal comfort zorgen

Je reisplannen beginnen met de gratis KBC-Kredietkaart

Van de wereld rondtrekken tot lokale smaken ontdekken: met de gratis KBC-Kredietkaart worden je reisplannen werkelijkheid. In elke fase van je reis - van voorbereiding tot terugkeer - komt je kredietkaart goed van pas. Klaar voor een onvergetelijk avontuur?

Maak je reis met de KBC-Kredietkaart

Meer info over de kredietkaart

Naargelang jouw specifieke behoeften kun je je KBC-Kredietkaart aanvullen met één van onze verzekerings- of dienstenpakketten. Wil je ze combineren? Dat kan uiteraard ook!

Je hebt keuze uit deze optionele pakketten:

Shoppingpakket (1,50 euro/maand): Heb je onlangs een dure trui gekocht en ben je met je mouw ergens blijven vasthangen? Is je online aankoop beschadigd bij levering? Of werd het verkeerde product geleverd? Met het Shoppingpakket bij je KBC-Kredietkaart ben je verzekerd tegen schade of diefstal van je aankopen in de winkel én online. Bovendien krijg je bovenop de wettelijke twee jaar nog eens twee jaar extra garantie.

Wat is niet verzekerd?

Aankoopbescherming
Niet verzekerd: geld, deviezen, reischeques,…

Verlengde garantie
Niet verzekerd: opzettelijke schade, gewone slijtage,…

Bescherming internetaankopen
Niet verzekerd: verborgen gebreken, aankopen op een valse of frauduleuze website,…

Reispakket (7,00 euro/maand): Moet je onverwacht je reis annuleren of afbreken? Is je bagage vertraagd? Of heb je je huurvoertuig beschadigd en moet je de franchise betalen? Voeg het Reispakket toe aan je KBC-Kredietkaart en ga overal ter wereld met een relaxed gevoel op reis.

Wat is niet verzekerd?

Reisannulering
Niet verzekerd: zakenreizen, vervoer dat niet dient om van en naar de vakantiebestemming te gaan,...

Franchise schade aan je huurvoertuig
Niet verzekerd: aanhangwagens, professionele doeleinden,…

Dringende aankopen bij vertraging bagage
Niet verzekerd: aankopen die worden vergoed door de luchtvaartmaatschappij, wanneer je je bagage niet afhaalt,…

Luxepakket (25,00 euro/maand): Wil je altijd en overal een premium beleving? Met het Luxepakket bij je KBC-Kredietkaart beleef je echt wat luxe is. Een Personal Lifestyle & Travel Manager staat 24/7 voor je klaar om je te inspireren bij je persoonlijke behoeften, bij het plannen van exclusieve reizen of het aankopen van high-end luxegoederen. Bovendien heb je altijd toegang tot airportlounges wereldwijd.

De KBC-Kredietkaart is gratis bij zowel een KBC-Basisrekening als KBC-Plusrekening.

Kies het maximale bedrag dat je per maand wilt kunnen uitgeven (bijvoorbeeld op vakantie). Let wel, je limiet moet eerst goedgekeurd worden.

  • Betaal vlot bij handelaars over de hele wereld dankzij het Mastercard-netwerk.
  • Betaal overal vlot online met je smartphone of desktop. Of je nu online shopt, een reis boekt, tickets reserveert of een abonnement afsluit. Met je KBC-Kredietkaart heb je zo betaald.
  • Haal wereldwijd geld af aan bankautomaten.

Wat je betaalt met je kredietkaart, gaat normaal gezien de volgende maand in één keer van je rekening. Wil je soms je uitgaven gespreid over verschillende maanden terugbetalen? Koppel dan een KBC Flex Budget aan je KBC-Kredietkaart. Dat is een extra geldreserve die je terugbetaalt op je eigen tempo. Je betaalt dan enkel interesten op het openstaand bedrag.

Zoek je een zakelijke kredietkaart? Ontdek de KBC-Mastercard Business Essential.

Ben je in het bezit van een Mastercard Silver, Gold of Platinum? Dan kun je je huidige kaart gewoon blijven gebruiken. Tussen april 2024 en december 2025 nemen we contact met je op om je huidige kaart te vervangen door de nieuwe KBC-Kredietkaart en vertellen we je hoe je dat precies doet. Heb je hierover nog vragen? Dan kun je contact opnemen met KBC Live.

Vraag je kredietkaart online aan
Nog geen klant? Open eerst een zichtrekening

Goed om te weten

De KBC-Kredietkaart is een kredietkaart met als kaartuitgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026 256 A.

Het KBC Flex Budget is een kredietopening van onbepaalde duur met de KBC-Kredietkaart als bijkomend kredietopnemingsmiddel.

Kredietgever en kaartuitgever: KBC Bank nv. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kaartaanvraag of kredietaanvraag door KBC Bank nv.

Het Belgische recht is van toepassing op alle hier genoemde verzekeringen. Deze verzekeringen behoren tot tak 16 (verzekeringen voor diverse geldelijke verliezen).

Het Shoppingpakket is een verzekering die werd gesloten door KBC Bank bij KBC Verzekeringen. Je bent enkel verzekerd als je ononderbroken in het bezit bent van een actieve kredietkaart en toegetreden blijft vanaf het moment van aankoop tot aan het schadegeval.

Het Reispakket is een verzekering die werd gesloten door KBC Bank bij KBC Verzekeringen. Je hebt enkel recht op vergoeding als je bij het reserveren en betalen van het reiscontract of huurcontract van het huurvoertuig al bent toegetreden tot deze verzekering en je op het moment van het schadegeval de toetreding nog niet hebt opgezegd. Je moet dus ononderbroken in het bezit zijn geweest van een actieve kredietkaart en toegetreden blijven tot dit Reispakket.

De verzekering eindigt van rechtswege wanneer het contract tussen KBC Bank NV en de verzekeraar wordt stopgezet. 

Elke kredietkaarthouder kan op ieder moment beslissen of hij wenst toe te treden tot het Reispakket of het Shoppingpakket. De verzekeringsdekking start op het eerste uur van de dag volgend op de toetreding. De verzekeringsperiode duurt minstens 1 jaar. Uittreden kan, na deze periode, op elk moment door het digitale proces in KBC Mobile te doorlopen of door de stopzetting te laten registreren in een KBC-kantoor. De waarborgen eindigen zoals bepaald in de algemene voorwaarden.

De dekkingsvoorwaarden zijn beschikbaar in elk KBC-kantoor of op www.kbc.be/kredietkaartvoorwaarden. Alleen de algemene voorwaarden bepalen je recht op een tegemoetkoming van de verzekeraar. De volledige lijst met uitsluitingen is terug te vinden in de algemene voorwaarden.

Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement,  Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 of bij ombudsman@ombudsfin.be, www.ombfin.be. Bij klachten over de verzekering kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.bewww.ombudsman-insurance.be. Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.