Betalen in het buitenland

Welke betaalmiddelen neem je mee naar het buitenland?

Betalen in het buitenland

Welke betaalmiddelen neem je mee naar het buitenland?

Vertrek je voor korte of lange tijd naar het buitenland? Bij je aankomst in het buitenland is het altijd gemakkelijk als je cash in de lokale munt op zak hebt voor de eerste kleine aankopen. Vergeet ook vooral niet je bankkaart of kredietkaart mee te nemen.

Omruilen naar vreemde valuta

Voor landen die niet toegetreden zijn tot de euro is het aangewezen om een beperkte hoeveelheid vreemde munten op zak te hebben. Ben je al klant? Bestel dan je buitenlandse bankbiljetten online in KBC Touch. Tijdens de bestelling kies je zelf in welk kantoor je je buitenlandse bankbiljetten laat afleveren. De afleveringsdatum en de toegepaste koers worden onmiddellijk getoond. Je kunt het kantoor van aflevering eventueel wijzigen om zo nodig de bestelling sneller te ontvangen. KBC rekent gemiddeld 2 à 3 werkdagen voor de levering van je bestelling in het kantoor.

Uiteraard kun je voor je bestelling van vreemde munten ook in je vertrouwde kantoor terecht.

Zorg er altijd voor dat je voldoende kleine coupures van vreemde munten bestelt. Op die manier kun je bij je aankomst in het buitenland de eerste aankopen gepast betalen.

Schommelt de wisselkoers van de munt van het land van bestemming hevig en ben je van plan een groter bedrag cash mee te nemen?
Overweeg om je euro’s op voorhand, op een gunstig wisselkoersmoment, om te zetten in de munt van je bestemmingsland. Je kunt daarvoor een deviezenrekening openen bij KBC. Zo kun je enkele dagen voor je vertrek de vreemde munten van die deviezenrekening opvragen in je kantoor en eventueel profiteren van een voordeligere wisselkoers.

Welke kaart gebruiken in het buitenland?

Geld afhalen met je bankkaart

Binnen Europa

landenkaart waar je je bankkaart onbeperkt kunt gebruiken

Betalen met een bankkaart is te verkiezen boven het meenemen van grote hoeveelheden cash. Als je naar het buitenland vertrekt, neem dan zeker je KBC-Bankkaart mee. In Europa kun je geld afhalen en betalen met je bankkaart aan alle automaten waarop het Maestro-logo vermeld staat. Die functie is standaard automatisch opengesteld op je kaart.

Landen waar je je KBC-Bankkaart standaard onbeperkt kunt gebruiken.

Buiten Europa

Wil je geld opnemen of betalen buiten Europa, dan moet je zelf je bankkaart tijdelijk openstellen voor wereldwijd gebruik.

Dat regel je zelf in KBC Touch (beheer kaartgebruik). Je kunt daarvoor ook contact opnemen met je bankkantoor. Buiten de kantooruren kun je ervoor terecht bij KBC Live. De activatie van de kaart in gebieden buiten Europa gebeurt onmiddellijk. 

Vergeet niet: je kunt alleen geld opnemen aan automaten waarop het Maestro-logo vermeld staat.

Geld afhalen met je kredietkaart of prepaid kaart

Een grote troef van de KBC-kredietkaart en de KBC-Prepaid Kaart is dat ze wereldwijd bruikbaar zijn. Alleen als je naar de Verenigde Staten reist, moet je bijkomende stappen zetten zodat je ook daar je krediet- en/of prepaid kaart kunt gebruiken.

In KBC Mobile en KBC Touch kun je in het beheersmenu van je kaart je KBC-kredietkaart en/of je KBC-Prepaid Kaart eenvoudig zelf openstellen voor gebruik in de VS. Dat kan permanent, als je regelmatig naar de VS reist, of tijdelijk, voor de duur van je vakantie. De wijzigingen die je doorvoert, gaan onmiddellijk in.

Heb je geen toegang tot internetbankieren bij KBC? Neem dan contact op met je KBC-bankkantoor. Buiten de kantoortijden kun je ook terecht bij KBC Live.

Tip:

  • Blijf je in Europa? Dan beperk je de geografische bruikbaarheid van je KBC-kredietkaart en/of je KBC-Prepaid Kaart het best tot die regio. Dat regel je zelf eenvoudig online.
  • Controleer of je kredietkaart niet vervalt in de periode dat je in het buitenland verblijft. De vervaldatum van je kredietkaart vind je op de voorzijde van je kredietkaart.

Betalen met je kredietkaart of prepaid kaart

Betalingen met je kredietkaart of prepaidkaart zijn standaard wereldwijd mogelijk behalve in de Verenigde Staten. Alleen als je de optie ‘gebruik wereldwijd’ geactiveerd hebt op je kaart kun je er ook mee betalen in de Verenigde Staten.

Heb je geen toegang tot internetbankieren bij KBC? Neem dan contact op met je KBC-bankkantoor. Buiten de kantoortijden kun je ook terecht bij KBC Live.

Let op:

  • Heb je je kredietkaart of prepaid kaart vooraf niet opengesteld voor gebruik in de VS, dan kun je met je kaart ter plaatse alleen transacties met pincode uitvoeren, zoals een geldopneming.
  • Niets is zo handig als op een cruiseschip betalingen te doen met een kredietkaart. Vertrek je op cruise, vergeet dan niet je kredietkaart open te stellen voor gebruik in de VS. cruiseboten varen vaak onder Amerikaanse vlag. Ze innen hun gelden via een Amerikaans netwerk. Al varen ze niet in Amerikaanse wateren, dan nog moet je je kaart voor wereldwijd gebruik openstellen.
  • Ook autoverhuurbedrijven met een Amerikaans moederbedrijf innen hun kaartbetalingen vaak via een Amerikaans netwerk. Heb je een auto gehuurd? Ook dan stel je het best je kredietkaart open voor gebruik in de VS. Prepaid kaarten worden vaak niet aanvaard bij autoverhuurbedrijven.

Op zoek naar geldautomaten?

Op de site van Visa, Mastercard en Maestro kun je met de ATM-Locator wereldwijd zoeken naar geldautomaten.

telefoonnummer Card Stop

Bij verlies of diefstal van je bankkaart, kredietkaart of prepaid kaart bel je onmiddellijk naar Card Stop op 070 344 344 (vanuit het buitenland is dat +32 70 344 344). Je kaart wordt dan onmiddellijk geblokkeerd, waardoor misbruik is uitgesloten. Card Stop is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Waarschuw bij diefstal ook zo vlug mogelijk je KBC-bankkantoor en laat de politie een proces-verbaal opmaken.

De KBC-Kredietkaart Silver en de KBC-Kredietkaart Gold zijn kredietkaarten met als kaartuitgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026 256 A.

Het KBC Flex Budget is een kredietopening van onbepaalde duur met de KBC-Kredietkaart Silver, de KBC-Kredietkaart Gold of de KBC-Kredietkaart Platinum als bijkomend kredietopnemingsmiddel.

Kredietgever en kaartuitgever : KBC Bank NV. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kaartaanvraag of kredietaanvraag door KBC Bank NV. 

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Je eigen KBC K'Ching-app aanpassen

Je eigen KBC K'Ching-app aanpassen

Je thema veranderen, vrienden toevoegen en saldo bekijken op je smartphone zonder aan te melden in KBC K’Ching?

Betalen en overschrijven met KBC Mobile

Betalen en overschrijven met KBC Mobile

Je online aankoop, je rekening in de Colruyt of een factuur betalen? Het gaat sneller met KBC Mobile.

Rekeningafschriften maken in KBC Touch

Rekeningafschriften maken in KBC Touch

Je rekeningafschriften laat je automatisch maken via KBC Touch. Ontdek in enkele stappen je deze aanmaakt.

Je type rekening aanpassen

Je type rekening aanpassen

Overschakelen van een Basis- naar een Plusrekening of omgekeerd? In KBC Touch doe je dat in enkele stappen.