Contactloos betalen

Snel en veilig zonder pincode betalen met je bankkaart

Contactloos betalen

Snel en veilig zonder pincode betalen met je bankkaart

Wat is contactloos betalen?

koffie betalen

Kleine aankopen zoals een krant, koffie of treinticket betaal je snel en veilig door simpelweg je KBC-Bankkaart dicht bij de betaalterminal te houden. Je ziet meteen op het scherm of je betaling gelukt is. Handig als je weinig tijd hebt.

Een contactloze betaling wordt op dezelfde manier verwerkt als een betaling waarbij je je kaart in de betaalterminal steekt en je pincode ingeeft.

Dit filmpje legt uit hoe contactloos betalen met je KBC-Bankkaart precies werkt.

Hoe kan ik contactloos betalen?

bankkaart contactloos logo

Als je beschikt over een KBC-Bankkaart met het contactloos logo (vier radiogolfjes), kun je contactloos betalen. Betaalterminals waar contactloos betalen mogelijk is, herken je ook aan dit symbool. Steeds meer zaken, in binnen-en buitenland, ondersteunen contactloos betalen.

Om te betalen hoef je je kaart niet meer in de betaalterminal te stoppen maar er gewoon dicht bij te houden. Af en toe moet je uit veiligheid nog even je pincode ingeven. Zo zijn we er zeker van dat jij de betaling doet.

Heb je nog een oude KBC-Bankkaart? Dan kun je via KBC Touch of je bankkantoor eenvoudig een nieuwe bankkaart aanvragen. 

Meer info over de KBC-Bankkaart en de tarieven vind je hier.

Veilig betaalmiddel met gelimiteerde bedragen

Per transactie kun je tot en met 25 euro contactloos betalen zonder pincode. Bij een contactloze betaling boven 25 euro heb je wel altijd je pincode nodig.

Opeenvolgende transacties zonder pincode zijn gelimiteerd tot een totaalbedrag van 50 euro. Is dat maximum bereikt? Betaal dan eerst een keer door je kaart in de betaalterminal te steken en je pincode in te geven. Daarna kun je weer contactloos verder.

Wat als ik niet contactloos wil betalen?

pincode ingeven

De mogelijkheid tot contactloos betalen is automatisch geactiveerd, maar je kunt deze functie ook deactiveren en opnieuw activeren via KBC Touch.

Ook als de functie geactiveerd is op je bankkaart, kun je nog bij elke transactie zelf kiezen of je contactloos betaalt of niet.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Wat is het verschil tussen Visa en MasterCard?

Wat is het verschil tussen Visa en MasterCard?

Welke creditcard is beter? Ontdek de voordelen en voorwaarden van beide kredietkaarten.

Wat is het verschil tussen je bankkaart en je kredietkaart?

Wat is het verschil tussen je bankkaart en je kredietkaart?

Je kredietkaart verschilt van je bankkaart. Ze werkt anders dan je bankkaart, en heeft ook andere voordelen. We zetten alles even op een rijtje.

Waar staat je kaartnummer?

Waar staat je kaartnummer?

Belangrijke informatie, zoals je kaart- of rekeningnummer, vind je in een oogwenk op je betaalkaart.

Android Pay komt eraan!

Android Pay komt eraan!

KBC stelt Android Pay voor. De betaalapp om snel en veilig te betalen in winkels, online en in apps. Ontdek er alles over.