Contactloos betalen

Snel en veilig zonder pincode betalen met je kaart

Contactloos betalen

Snel en veilig zonder pincode betalen met je kaart

Wat is contactloos betalen?

koffie betalen

Kleine aankopen zoals een krant, koffie of treinticket betaal je snel en veilig door simpelweg je KBC-betaalkaart dicht bij de betaalterminal te houden. Je ziet meteen op het scherm of je betaling gelukt is. Handig als je weinig tijd hebt.

Een contactloze betaling wordt op dezelfde manier verwerkt als een betaling waarbij je je kaart in de betaalterminal steekt en je pincode ingeeft.

Contactloos betalen kan met je KBC-Bankkaart, KBC-Prepaid Kaart en je KBC-kredietkaart.

Dit filmpje legt uit hoe contactloos betalen precies werkt.

Hoe kan ik contactloos betalen?

bankkaart contactloos betalen

Als je beschikt over een bankkaart, prepaid of kredietkaart van KBC met het contactloos logo (vier radiogolfjes), kun je contactloos betalen. Betaalterminals waar contactloos betalen mogelijk is, herken je ook aan dat symbool. Steeds meer zaken, in binnen-en buitenland, ondersteunen contactloos betalen.

Om te betalen hoef je je kaart niet meer in de betaalterminal te stoppen maar er gewoon dicht bij te houden. Af en toe moet je uit veiligheid nog even je pincode ingeven. Zo zijn we er zeker van dat jij de betaling doet.

Heb je nog een bankkaart zonder het logo? Dan kun je in KBC Touch of in je bankkantoor eenvoudig een nieuwe bankkaart aanvragen.

Veilig betaalmiddel met gelimiteerde bedragen

Per transactie kun je tot en met 25 euro contactloos betalen zonder pincode. Bij een contactloze betaling boven 25 euro heb je wel altijd je pincode nodig.

Opeenvolgende transacties zonder pincode zijn gelimiteerd tot een totaalbedrag van 50 euro. Is dat maximum bereikt? Betaal dan eerst een keer door je kaart in de betaalterminal te steken en je pincode in te geven. Daarna kun je weer contactloos verder.

Wat als ik niet contactloos wil betalen?

pincode ingeven

De mogelijkheid tot contactloos betalen is automatisch geactiveerd, maar je kunt deze functie ook deactiveren en opnieuw activeren via KBC Touch.

Ook als de functie geactiveerd is op je bankkaart, kun je nog bij elke transactie zelf kiezen of je contactloos betaalt of niet.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Wat is een zichtrekening?

Wat is een zichtrekening?

Wat is een zichtrekening en waarvoor gebruik je ze zoal? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje.
Een rapport maken in KBC Touch

Een rapport maken in KBC Touch

Ontdek via een stappenplan hoe je aan de slag gaat.
Je eigen KBC K'Ching-app aanpassen

Je eigen KBC K'Ching-app aanpassen

Je thema veranderen, vrienden toevoegen en saldo bekijken op je smartphone zonder aan te melden in KBC K'Ching?
Kosten van internationale overschrijvingen

Kosten van internationale overschrijvingen

Een internationale overschrijving brengt vaak wat extra kosten met zich mee. Bij KBC kun je kiezen wie die kosten betaalt.