Een eigen rekening voor mijn kind

We geven je 5 goede redenen waarom

Een eigen rekening voor mijn kind

We geven je 5 goede redenen waarom

Naar de middelbare school, een verjaardag of een plechtige communie … het zijn die sleutelmomenten waarop nog maar eens duidelijk wordt dat kinderen steeds sneller naar zelfstandigheid zoeken. KBC helpt alvast op financieel vlak. Want met een jongerenrekening zetten jongeren hun eerste stappen in dagelijks bankieren. Stappen die jij als ouder perfect kunt volgen.

1. Nieuw voor jongeren: KBC K'Ching

zichtrekening voor je kind en mobiel bankieren met k'ching

Met KBC K'Ching heeft KBC als eerste bank in België en Europa een gratis smartphone app ontwikkeld speciaal voor jongeren. De app is gebruiksvriendelijk en op maat van de behoeften van jongeren. De app laat enkel de basiszaken toe die je kind nodig heeft. Zo kan hij of zij het saldo van de rekeningen raadplegen, overschrijvingen doen en geld afhalen zonder bankkaart aan een KBC-automaat.

2. Hou zelf een oogje in het zeil

  • Je kind leert zelfstandig met zijn eigen budget om te gaan want het zakgeld schrijf je gewoon over op de rekening. Jij kiest het bedrag.
  • Jij blijft als ouder wettelijke vertegenwoordiger van je minderjarig kind. Via KBC Touch of KBC Mobile kan je  altijd een oogje in het zeil houden.

3. Een bankkaart wint het van cash

bankkaart bij gratis zichtrekening voor je kind

Geef je als ouder nu het best wekelijks wat cash of schrijf je het over op een rekening?

Als jongeren hun bankkaart verliezen, is de kans zeer klein dat ze ook het saldo op de rekening kwijt zijn. Dat is alvast een geweldig voordeel van een rekening ten opzichte van cash geld. Ook aankopen betalen ze gemakkelijk met de bankkaart in bijna alle winkels. Toch cash geld nodig? Dan halen ze dat gewoon zelf af. Dat kan voor jongeren gratis bij elke bank in België en Europa.

4. Een rekening voor je kind is gratis

Voor jongeren tot en met 24 jaar is de KBC-Plusrekening gratis. Je kunt deze zichtrekening openen voor je kind vanaf de leeftijd van 11 jaar. Zo profiteert je kind van heel wat gratis voordelen:

  • Een bankkaart met foto die je tweemaal per jaar gratis kunt personaliseren
  • Op elk moment en overal zijn saldo raadplegen of geld overschrijven met de smartphone via KBC K'Ching
  • Geldopnemingen aan publieke geldautomaten en aan het loket 

5. In enkele klikken geopend via KBC Touch

5. In enkele klikken geopend via KBC Touch

5. Een rekening in enkele klikken via pc of tablet

 

Meer info

  • Productfiche KBC-Plusrekening
  • Reglement KBC-Bankkaart
  • Pakketreglement
  • Algemene bankvoorwaarden

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen