Get-a-Teacher

Een aanbod voor scholen

Get-a-Teacher

Een aanbod voor scholen

Slim leren omgaan met geld

Wat doet een bank precies? Hoe werkt een lening? Wat als je later een eigen zaak wilt? Zelf je weg vinden in de financiële wereld, da’s allesbehalve evident als jongere. Toch is het een essentiële vaardigheid. Daarom ontwikkelden we Get-a-Teacher.

Met deze gratis lessen leren we jongeren praktisch met geld omgaan en kritisch nadenken over bijvoorbeeld kredieten en verzekeringen. We gaan met hen in gesprek en vertalen al die saaie geldzaken naar wat hen echt bezighoudt. 

Een expert voor de klas

Get-a-Teacher werd gecreëerd en pedagogisch gescreend in samenwerking met specialisten van Skillville, dat leerlingen helpt de VOET te realiseren en sleutelcompetenties te verwerven. Enthousiaste lesgevers uit het team van KBC gaan met de jongeren aan de slag. Gebeten door het onderwijs én hun job bij de bank of verzekeraar, zijn zij de geknipte personen om het verhaal vanuit de praktijk te vertellen.

We hechten veel belang aan financiële educatie. Daarom is dit voor ons geen commercieel project, maar wel een investering in de toekomst. De lessen zijn gratis en vrijblijvend voor alle scholen, ook voor wie geen KBC-klant is. We maken geen reclame en we gaan niet in op KBC-producten of -diensten. En omdat Get-a-Teacher het voorbije schooljaar zo'n succes was, komen er vanaf november 2018 lessen bij over budgetbeheer!

3 interactieve lespakketten op jongerenmaat

Alles openen

2e graad ASO-TSO-KSO-BSO-BUSO

Interactieve les over:
  • Basics van betalen, lenen, verzekeren, sparen en beleggen
  • Praktische betaalmogelijkheden

3e graad ASO-TSO-KSO-BSO-BUSO

Interactieve les over:
  • Basics van betalen, lenen, sparen en beleggen
  • Praktische betaalmogelijkheden
  • Particuliere kredieten, beleggen en pensioensparen meer in detail

Laatstejaars economie en handel

“Ondernemen is spannend”
  • Een case study over de
    weg naar een eigen zaak aan de hand van het Business Model Canvas

Ook een expert naar de klas halen?


We helpen je graag. Contacteer ons op financiele.educatie@kbc.be.