Maak kennis met onze partner Setle

Setle is een jong en dynamisch technologiebedrijf dat gevestigd is in de Corda Incubator in Hasselt. Via de Extra dienst ‘Bereken je renovatie’ in KBC Mobile krijg je van hen een onderbouwde en realistische kijk op wat de renovatie van je woning je gaat kosten. In dit artikel maken we kennis met bezieler en oprichter, Thibaut Nivelles.

Wat bieden jullie precies aan?

Thibaut Nivelles: “Setle maakt verbouwen transparanter. We bieden een softwaretoepassing aan die op basis van onder andere referentieprijzen van aannemers antwoorden geeft op vragen zoals: ‘Hoe kan een woning energie-efficiënter worden verbouwd en wat gaat dat kosten?’ en ‘Hoe kan het maximale uit het beschikbare budget worden gehaald?’ Setle helpt op die manier mensen om de juiste beslissingen te nemen binnen ieders budget. Energetisch renoveren is een belangrijke pijler van ons aanbod. Maar naast energetische werken berekent Setle ook verfraaiingswerken, zoals de installatie van een nieuwe badkamer. Beiden gaan immers hand in hand om van een verbouwing een harmonieus geheel te maken.”

Setle maakt renoveren transparanter

Thibaut Nivelles

Hoe zijn jullie doorheen de jaren gegroeid?

Thibaut Nivelles: “Setle werd opgericht in 2020. Ondertussen hebben we een lange weg afgelegd. En het blijft hard gaan. Vorig jaar telde ons platform 7,5 miljoen verbouwsimulaties per maand. Vandaag berekenen we met onze technologie 30 miljoen verbouwingen per maand. Dat is een hele vooruitgang!”

“Maar niet alleen de activiteit op het platform neemt toe. Ook het aantal klanten zit in sterk stijgende lijn. Tot nu toe hadden we enkel een aanbod via vastgoedmakelaars en kredietgevers, in de pre-aankoopfase van vastgoed. Nu is Setle via ‘Bereken je renovatie’ in KBC Mobile gratis en vrijblijvend beschikbaar voor het grote publiek. Zo willen we dat iedereen onze diensten en inzichten kan gebruiken. We zijn ervan overtuigd dat die lancering het aantal gebruikers van ons platform een enorme boost geeft.”

“Zakelijk gezien hebben we de laatste maanden aanzienlijk marktaandeel gewonnen. We hebben 20% van de makelaars in Vlaanderen in portefeuille en over heel België 10%. We zijn goed aan het doorgroeien.”

Vroeger was energetisch renoveren een nice to have, nu wordt het meer een must

Thibaut Nivelles

Wat is de meerwaarde van wat jullie aanbieden? 

Thibaut Nivelles: “Setle en KBC zijn ervan overtuigd dat in de huidige huizenmarkt energetisch renoveren de toekomst is. Vroeger was dat een nice to have, nu wordt het meer een must. Enerzijds legt de overheid mensen in sommige gevallen een renovatieplicht op. Anderzijds zetten stijgende energieprijzen velen aan tot actie.”

“Als je mensen wilt motiveren om hun woning te verbeteren, is het heel belangrijk ze daarin te begeleiden. Het kostenplaatje correct berekenen, is cruciaal bij verbouwingen. Verkeerde budgettaire inschattingen hebben immers een heel nadelige impact op iemands hypotheek en gezinsbudget. Setle staat mee in de frontlinie om mensen te bewaken voor financiële katers.”

Hoe onderscheiden jullie zich van andere spelers op de markt?

Thibaut Nivelles: “Setle is ontstaan op de werf, vanuit de praktijk. Wij snappen verbouwen door en door en hebben op basis van deze kennis een softwaretoepassing gebouwd. Wij hebben effectief verbouwexperten in huis. En dat merk je wanneer je onze oplossing gebruikt. Verder hebben we iemand in dienst die voortdurend de marktprijzen in de gaten houdt en onze analyses verbetert.”

“Daarnaast is het zo dat mensen in veel gevallen willen verbouwen met alles wat daarbij hoort. Op dit ogenblik is Setle de enige speler op de markt dat een gedetailleerd inzicht kan geven in de kostprijs van zowel energetische als esthetische ingrepen.”

“Het gedetailleerde renovatierapport van Setle vormt ook een geldig investeringsbewijs om bij KBC financiering voor een renovatie aan te vragen. Je hoeft dan geen offertes voor te leggen. En dat levert je heel wat tijdswinst op.” 

Bijkomende informatie over de extra dienst ‘Bereken je renovatie’ vind je op www.kbc.be/setle.

Wil je meer weten over de andere energie-oplossingen in KBC Mobile? Ga dan naar www.kbc.be/energie.

Kredietvorm: Lening op afbetaling of hypothecair krediet met onroerende bestemming. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.