autolening nieuwe auto

Autolening

4,39%*
  1. Simuleer je lening met ons scherpe tarief van 4,39%
  2. Vraag je lening online aan
  3. Ook als je nog geen klant bent bij ons
Simuleer nu je autolening

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling voor een nieuwe personenwagen van 20.000 euro met een looptijd van 60 maanden aan een jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 4,39%, betaal je 60 maandelijkse aflossingen van 371,09 euro of in totaal 22.265,01 euro. Tarief geldig van 03-08-2023 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor de financiering van een nieuwe wagen, mobilhome of motor, of van een tweedehands personenwagen van maximaal 3 jaar oud, aangekocht door een particulier. 

Autolening met vaste rentevoet

De rentevoet van je autolening wijzigt nooit. Je bent dus zeker dat je gedurende de volledige looptijd van je autolening elke maand hetzelfde bedrag terugbetaalt.
Bij het sluiten van je autolening krijg je ook een overzicht van de maandelijkse betalingen voor de volledige looptijd van je lening. Zo weet je op elk moment hoeveel je al hebt terugbetaald.

Autolening simulatie

Als je weet hoeveel je wilt lenen, dan kun je het maandelijks terug te betalen bedrag eenvoudig berekenen met onze simulatie autolening. Dat bedrag hangt af van het geleende bedrag en de termijn waarop je de lening wilt terugbetalen.

Heb je hulp nodig om in te schatten op welke termijn je kunt lenen? Ook dan zetten we je graag op weg met enkele richtlijnen.

Welke looptijd voor jou de beste is, hangt af van hoeveel je wilt lenen en welk bedrag je maandelijks kunt missen. Hoe langer de looptijd, hoe kleiner de maandelijkse aflossing en hoe gemakkelijker het voor je is om de lening terug te betalen. Leen je op een kortere looptijd, dan moet je maandelijks meer terugbetalen, maar dan is de lening wel sneller afgelost en betaal je bijgevolg ook minder interesten. Bij KBC kies je zelf.
Houd rekening met de volgende wettelijke beperking voor de looptijd. In de simulatie van je lening gebeurt dat automatisch.

Geleend bedrag
(in euro)
Maximale looptijd
(in maanden)
tot 2.500 24
tot 3.700 30
tot 5.600 36
tot 7.500 42
tot 10.000 48
tot 15.000 60
tot 50.000
72**

** alleen mogelijk voor een auto van maximaal 3 jaar oud

Omdat een wagen snel in waarde daalt, adviseert KBC om de afbetaling van een autolening niet over een al te lange periode te spreiden. Als beginnende bestuurder heb je vaak nog geen andere leningen lopen, maar heb je statistisch wel een hogere kans op schadegevallen of zelfs een total loss. Denk eraan dat je in dat geval je wagen kwijt bent, maar de afbetaling van je lening wel blijft lopen. Met de omniumverzekering van KBC kun je dat risico beperken.

Als je je werkelijke beroepskosten bewijst, dan kun je de interesten van je autolening fiscaal inbrengen.

Uitbetaling autolening

De uitbetaling van je autolening gebeurt

  • Bij de levering van je auto
  • Nadat de ondertekende documenten en het investeringsbewijs (bestelbon of factuur) bij KBC zijn aangekomen
  • Op de rekening waarvan ook de maandelijkse betalingen worden afgeboekt

De terugbetaling van je autolening start een maand na de uitbetaling van het kredietbedrag. De volgende terugbetalingen gebeuren op dezelfde dag van de maand als de eerste terugbetaling.

 

Voorbeeld tijdstip van terugbetaling

Wanneer je autolening terugbetalen?

Stel dat KBC het bedrag van je lening op 25 maart beschikbaar stelt. Dan start je op 25 april met de terugbetaling van je lening. De volgende terugbetalingen gebeuren altijd op de 25e dag van de maand.

Terugbetaalrekening

Heb je al een zichtrekening bij KBC? Dan kun je de lening via die rekening terugbetalen, als je houder of medehouder van die rekening bent.
De terugbetaalrekening is dezelfde als die waarop de uitbetaling van je autolening gebeurt.

Geen rekening bij KBC? Terugbetalen kan ook met een domiciliëring via je rekening bij een andere financiële instelling.

We helpen je graag. Op onze pagina over je auto verkopen vind je een lijst met tips en aandachtspunten, zoals een model van een verkoopovereenkomst voor je wagen.

information-expr-quote--glyph
Wist je dat je in KBC Touch of KBC Mobile makkelijk je autolening simuleert en aanvraagt? Je krijgt online dezelfde voordelige rentevoet als in je kantoor.
Simuleer nu je autolening

Kredietvorm: Lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.