c warning
Er liep iets mis. De pagina is tijdelijk onbeschikbaar.
Technieker installeert een warmtepomp

Verwarm je woning energiezuinig


  • Bespaar op je verwarmingskosten met een warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel
  • Vraag een vrijblijvende offerte aan bij onze betrouwbare partner Impact Us Today
  • Volg je aanvraag en de uitvoering van je werken makkelijk op met KBC Mobile
Vraag je offerte aan

Om van deze service en voordelen gebruik te kunnen maken via KBC Mobile, moet je klant zijn bij KBC. Word hier eenvoudig klant of meld je dan aan in KBC Mobile en tik op ‘Vraag offerte renovatie’ op het aanbodscherm.

Vraag je offerte aan

Om van deze service en voordelen gebruik te kunnen maken via KBC Mobile, moet je klant zijn bij KBC. Word hier eenvoudig klant of meld je dan aan in KBC Mobile en tik op ‘Vraag offerte renovatie’ op het aanbodscherm.

Je kunt ook meteen een offerte aanvragen voor je thuisbatterij op de website van onze partner Impact Us Today. Ook als je geen klant bent bij KBC.

Krijg tot 750 euro korting op je offerte voor je nieuwe verwarming, nog enkel t.e.m. 30/04!*

Je energiefactuur verlagen, dat wil toch iedereen? Denk je eraan om een warmtepomp, warmtepompboiler of gascondensatieketel te laten installeren? Bij KBC krijg je tijdelijk korting op je offerte voor energiezuinige verwarming. Het enige wat je moet doen is online je offerte aanvragen en de korting wordt automatisch toegevoegd. Handig, toch!

Vraag je offerte aan

*Deze korting geldt enkel op bedragen van minimaal 15.000 euro. Is je offerte minder? Dan wordt jouw korting berekend op basis van je kostprijs.

De kostprijs voor de plaatsing van je verwarming hangt sterk af van het type en de grootte van je huis:

  • Bij een warmtepomp (lucht/water) betaal je tussen de 10.000 tot 20.000 euro. De prijs hangt vooral af van de grootte van je woning en hoeveel je moet verwarmen.
  • Voor een warmtepompboiler zit de kostprijs rond de 3.000 tot 5.000 euro. De prijs hangt vooral af van het volume van je warmtevat.
  • Een nieuwe gascondensatieketel kost ongeveer 4.000 tot 8.000 euro. De prijs hangt vooral af van de grootte van je woning en hoeveel je moet verwarmen

Voor het plaatsen van je warmtepomp zou je huis het beste aan één van deze voorwaarden voldoen:

  • Minstens 50% van je muren zouden geïsoleerd of gemeenschappelijk moeten zijn. Anders verlies je te veel warmte en is je warmtepomp niet meer energiebesparend. Zijn niet al je muren geïsoleerd maar heb je wel dakisolatie? Dan zou je ook aan de voorwaarden voldoen.
  • Het is ideaal als je vloerverwarming hebt. Dit is geen verplichting maar het heeft wel een invloed op het al dan niet plaatsen van je warmtepomp. De maximale aanvoertemperatuur ligt laag bij vloerverwarming waardoor het een goede combinatie is met de energiezuinige verwarming.
  • Je kunt ook een 50 graden test doen om zelf te achterhalen of je woning in orde is voor een warmtepomp. Zet tijdens een paar koude weken je cv-ketel op 50 graden en als het binnen lekker warm blijft, weet je dat je huis geschikt is.

Bespaar met energiezuinige verwarmingsoplossingen

Warmtepomp

Denk je eraan om een warmtepomp te installeren? Goed idee. Het is namelijk één van de meest efficiënte en toekomstgerichte verwarmingsoplossingen.

Een warmtepomp haalt 60%-80% van zijn energie uit je omgeving (bodem, grondwater of lucht). Een klassiek verwarmingssysteem, daarentegen, gebruikt 100% fossiele brandstof of elektriciteit.

Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler verwarm je 3 tot 4 keer zuiniger dan met een gewone elektrische boiler. Het is dus een goed alternatief voor je klassiek waterverwarmingssysteem.

Het verschil met een warmtepomp? Je boiler warmt enkel je sanitair water op, niet je hele woning. De gebruikte energie komt uit de omgevingslucht en niet uit je bodem of grondwater.

Gascondensatieketel

Je oude ketel vervangen? Een gascondensatieketel hergebruikt de warmte van zijn eigen rookgassen om je woning te verwarmen. Je bespaart hierdoor ongeveer 10% energie.

In tegenstelling tot een oude ketel neemt deze versie minder plaats in. Bovendien ben je voor minder uitstoot van CO2 en andere verbruiksgassen verantwoordelijk.

Maar hoe pak je deze werken nu het best aan? Wat zijn de opties en wat kost dat allemaal? En hoe vind je een betrouwbare aannemer? Daar komt KBC om de hoek kijken. Wij helpen je graag bij elke stap van het proces, van planning en financiering tot uitvoering.

 

Krijg een betrouwbare aannemer uit ons netwerk

Je huis energiezuinig verwarmen begint bij het kiezen van de juiste aannemer. Iemand die je adviseert over de beste materialen en methoden voor jouw situatie. En iemand die het werk professioneel uitvoert en kwaliteit garandeert.

Daarom werkt KBC samen met Impact Us Today. Onze partner heeft een netwerk van 70 betrouwbare aannemers verspreid over heel België. Krijg ondersteuning bij het aanvragen van offertes en ontvang advies in hoe jij vandaag nog energie kunt besparen met je verwarming. Zo slaap jij op je beide oren en ben je zeker van goede service en de juiste expertise.

Vraag je offerte aan

Volg je aanvraag makkelijk op met KBC Mobile

Renovatiewerken zoals het installeren van een warmtepomp, gascondensatieketel of warmtepompboiler, zijn een slimme zet. Maar het kan ook een groot project zijn. Moet je vergunningen, subsidies of leningen aanvragen? En heel wat administraties en deadlines bijhouden?

Daarom maakt KBC je het graag makkelijk. Met KBC Mobile volg je vlot de status van je aanvraag op en vraag je eenvoudig een lening aan voor je project.

Hoe werkt het?

Aanvraag

Open KBC Mobile en tik op ‘Extra diensten’. Ga naar ‘Wonen & Energie’ en tik op ‘Vraag offerte renovatie’. Vul enkele gegevens in over je woning en de werken die je wilt laten uitvoeren, en vraag je offerte aan.

Contact

Onze partner Impact Us Today contacteert je binnen de 5 werkdagen om een afspraak te maken.

Gedetailleerde offerte

Een aannemer komt bij je langs om de situatie te bekijken. Daarna ontvang je een gedetailleerde vrijblijvende offerte.

Uitvoering van de werken

Na het ondertekenen van de finale offerte voert de aannemer de werken uit. Het volledige proces van aanvraag tot uitvoering volg je gemakkelijk op met KBC Mobile.

Veelgestelde vragen

Een warmtepomp bevat koelvloeistof die op lage temperatuur kookt. Hierdoor ontstaat er gasvorming. De pomp drukt het gas samen, waardoor de temperatuur stijgt. Die warmte wordt doorgestuurd naar je verwarmingssysteem. Hierna verlaagt de druk, het gas wordt weer vloeistof en de cyclus begint opnieuw.

Warmtepompen zijn energiezuinige systemen die worden gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen. In de winter halen ze warmte uit de buitenlucht of de grond om de woning te verwarmen, in de zomer doen ze het omgekeerde om de woning te koelen.

Met een warmtepomp kun je je elektriciteitsrekening aanzienlijk verlagen, vooral als het een klassiek verwarmingssysteem vervangt. Warmtepompen zijn ook milieuvriendelijk, omdat ze hernieuwbare warmtebronnen gebruiken.
De voordelen van een warmtepomp:

  • Zeer energiezuinig
  • Lagere energierekening
  • Verminderde CO2-uitstoot
  • Zowel voor verwarming als koeling

Een warmtepompboiler combineert een warmtepomp met een traditioneel ketelsysteem. Het systeem gebruikt omgevingslucht om water te verwarmen, stoot veel minder CO2 uit en is dus een duurzaam alternatief voor klassieke ketels. Een warmtepompboiler is ook veiliger. Het systeem is namelijk niet afhankelijk van verbranding, waardoor het risico op koolmonoxidevergiftiging kleiner is.

De voordelen van een warmtepompboiler:

  • Hoog rendement
  • Milieuvriendelijk
  • Veilig
  • Gemakkelijk te onderhouden

Een gascondensatieketel heeft een hoger rendement dan andere verwarmingstoestellen die draaien op fossiele brandstoffen. Het is ook relatief goedkoop te vervangen.

Wil je je stookolieketel vervangen door een gascondensatieketel? Dat is enkel interessant als je woning al aangesloten is op het aardgasnet. Als je je woning nog moet laten aansluiten, zorgen de extra kosten voor een veel langere terugverdientijd.

Door je oude gasketel of stookolieketel te vervangen door een nieuwe gascondensatieketel, kun je tot 30% op je energieverbruik besparen. Het rendement van een condensatieketel is namelijk veel groter, waardoor je verwarmingskosten dalen.

Je energiewinst is moeilijk te berekenen omdat je met veel factoren rekening moet houden. Algemeen wordt gezegd dat je op een terugverdientijd van zeven jaar zit.

Je kunt je terugverdientijd zelf proberen te berekenen. Zoek eerst de prijs op van de gascondensatieketel, warmtepomp met boiler of warmtepomp die je wilt laten installeren. Gebruik dan deze formule: (aanschaf inclusief installatie - subsidie) / gemiddelde besparing = terugverdientijd.

Bekijk zeker ook de premies bij de Vlaamse Overheid voor energiebesparende verwarming.

Impact Us Today is een partner van KBC. Zij hebben een netwerk van betrouwbare aannemers die duurzaam renoveren. Impact Us Today voert de werken dus niet zelf uit, maar brengt je wel in contact met een betrouwbare aannemer.

Je bent niet verplicht. Na je aanvraag in KBC Mobile neemt Impact Us Today binnen de 5 werkdagen contact met je op om een afspraak te maken. De aannemer komt bij je langs om de situatie te bekijken en stelt een vrijblijvende offerte voor je op.

Na een energiezuinige renovatie kan het een goed idee zijn om een nieuw EPC-attest aan te vragen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je een EPC-labelpremie wilt aanvragen of als je je woning wilt verkopen.

Handige tip: met KBC Mobile vraag je je EPC-attest in enkele tikken aan. Nog andere attesten of keuringen nodig? Ook onder andere een asbestattest, elektriciteitskeuring of een stookolietankkeuring kun je in één keer regelen met KBC Mobile. Deze dienst wordt aangeboden door onze partner De Immowinkel.

Je bespaart op je energiefactuur door energiezuinig te verwarmen, maar in het begin blijft het een aanzienlijke aankoop.  Je kunt bij KBC een energielening aanvragen om je project te financieren. Voor meer informatie hierover kun je terecht op deze pagina.  

Bij vragen over je offerte en de werken neem je contact op met de aannemer zelf of onze partner Impact Us Today.

De contactgegevens van de aannemer vind je in de dienst ‘Vraag offerte renovatie’. Voor de gegevens van Impact Us Today tik je op de 3 puntjes rechtsboven in de dienst.

Bij technische problemen met de dienst zelf mag je contact opnemen met onze helpdesk op 016 43 25 30 of vul het formulier in en stel je vraag.

Vraag je offerte aan

Ook interessant voor jou

Isolatie

  • Warm in de winter en koel in de zomer met isolatie
  • Vraag een vrijblijvende offerte aan bi Impact Us Today
  • Volg je aanvraag op met KBC Mobile

Nieuwe ramen

  • Verlies minder warmte langs je ramen
  • Vraag een vrijblijvende offerte met Impact Us Today
  • Volg je aanvraag op met KBC Mobile

Juridische informatie

De KBC-Energielening is een lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.

De KBC-Renovatielening is een lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV. 

Let op, geld lenen kost ook geld.