KBC wint de hoofdprijs in de categorieën ‘Beste Bank’, ‘Beste Broker’, ‘Beste App’ en ‘Beste Persoonlijke Lening’.

De verkiezing is een onafhankelijk initiatief van de vergelijkingssite Bankshopper.be, in samenwerking met een onafhankelijk onderzoeksbureau. 

Bankshopper.be: de consument kiest

Bankshopper.be laat zijn lezers de Belgische banken scoren op de kwaliteit van de hypothecaire lening, de autolening, de persoonlijke lening, de zichtrekening, de spaarrekening, de app. Maar ook aspecten als service en digitalisering komen aan bod. Op basis van de verschillende scores komt de 'Bank van het Jaar' tot stand. ‘Bank van het Jaar 2019’ is een jaarlijkse online verkiezing waarbij de consument 'Bank van het Jaar' en de 'Broker van het Jaar' kiest.
Dit jaar, voor de negende editie van de verkiezing, vulden 98.546 deelnemers de enquête in.

Beste bank, dat zijn we samen. Bedankt!

KBC sleepte maar liefst vier titels in de wacht. Met de hoogste totaalscore is KBC Bank van het Jaar 2019, KBC Mobile is verkozen tot beste app van alle banken, en volgens de consument bieden we de beste persoonlijke lening van het jaar. Volgens Bankshopper is KBC veelvoudig winnaar omwille van meerdere redenen: zo zijn we een vooruitstrevende speler in de financiële sector en zijn we één van de voortrekkers van de Europese betaalrichtlijn PSD2. Hierdoor kunnen KBC-klanten sinds maart 2018 het saldo op hun zichtrekeningen bij andere banken raadplegen via de app KBC Mobile.
Bolero, een dochteronderneming van KBC, is opnieuw de populairste online broker.

Daniel Falque

 


Daniel Falque, CEO KBC België: ‘Ik ben bijzonder trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Het is één van de mooiste bekroningen die ik naar alle KBC-medewerkers kan meenemen omdat ze de waardering en vertrouwen weerspiegelt van onze klanten. 
We zullen ook in de toekomst diensten en services blijven ontwikkelen op maat van onze klanten, volgens hun behoefte en deze aanbieden langs de kanalen die onze klanten verkiezen.’

Bank van het jaar 2019

Wil je graag klant zijn bij de beste bank van 2019?