Samen bouwen aan een duurzamere wereld

Samen duurzamer

Wil je je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld maar weet je niet hoe je begint? Samen met KBC sta je er niet alleen voor. Wist je dat je kunt starten met kleine stappen die goed zijn voor een duurzamer leven én goed voor je portemonnee? Daarnaast kun je met verantwoorde beleggingen investeren in duurzamere bedrijven. Wij helpen je daarbij en geven graag het goede voorbeeld. Zo beweegt KBC samen met jou naar meer duurzaamheid.

Ontdek onze aanpak:

 1. Je wilt duurzamer leven. Hoe kunnen wij helpen?
 2.  Je wilt verantwoord beleggen voor een duurzamere wereld. Wat kunnen wij bieden?
 3. Je wilt een bank-verzekeraar die zijn verantwoordelijkheid neemt. Wat doet KBC op het vlak van duurzaamheid?

Gebruik je KBC Mobile? Je vindt op 1 plaats nieuwsartikels over duurzaamheid en al onze oplossingen om verantwoord te beleggen, om te lenen voor je duurzamere investeringen en om die investeringen financieel te beschermen. Kies 'Samen duurzamer' op de startpagina van KBC Mobile.

Ontdek ons aanbod
Ben je ondernemer? Ontdek hoe we jou helpen

1. Je wilt duurzamer leven. Hoe kunnen wij helpen?

Je kunt starten met eenvoudige stappen die je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Bovendien helpen ze om je uitgaven onder controle te houden. Klein of groot, bij alle stappen kunnen we helpen en maken we het je extra gemakkelijk.

Duurzamer wonen

 • Met ’Energie-inzichten’ en ‘Bespaar op Energie’ in KBC Mobile hou je je maandelijkse energie-uitgaven beter onder controle. Vraag gerust aan Kate, je digitale assistent bovenaan in KBC Mobile: “Ik wil energie besparen”.
 • Je kunt goedkoper lenen als je een energiezuinige woning koopt of energiezuinig renoveert. Ontdek meer.
 • Heb je een brandverzekering bij KBC? Dan zijn je laadpaal en thuisbatterij automatisch meeverzekerd. Zonnepanelen kunnen meeverzekerd zijn, maar dat is niet altijd het geval. Check best even bij je expert Verzekeren.

Let op, geld lenen kost ook geld

Maak van je huis een duurzamere thuis

Je duurzamer verplaatsen

2. Je wilt verantwoord beleggen voor een duurzamere wereld. Wat kunnen wij bieden?

Met fondsen die verantwoord beleggen investeer je in bedrijven die op een positieve manier rekening houden met het milieu, sociale thema’s en goed bestuur.

Die specifieke focus betekent niet dat je moet inboeten op je rendement. Uit onderzoek blijkt dat maatschappelijk en financieel rendement hand in hand kunnen gaan: fondsen die verantwoord beleggen leveren op lange termijn vergelijkbare rendementen op als traditionele fondsen.

Tot slot heb je met verantwoord beleggen impact op de bedrijfswereld. KBC gaat voor jou de dialoog aan met de bedrijven waarin je belegt en bepaalt mee hun koers dankzij stemrecht op algemene vergaderingen.

Wist je dat 2 op de 3 van onze nieuwe beleggers kiezen om verantwoord te beleggen bij KBC?

Ontdek de voordelen

3. Je wilt een bank-verzekeraar die zijn verantwoordelijkheid neemt. Wat doet KBC op het vlak van duurzaamheid?

“Als bank-verzekeraar spelen wij een belangrijke rol in de transitie naar een duurzamere toekomst. Niet alleen voor onze generatie, maar ook voor komende generaties. Het is belangrijk dat we onze voetafdruk beperken en een positievere impact op de maatschappij maken. Wij sporen zowel onze werknemers als onze klanten aan om samen deze uitdaging aan te gaan.”

Johan Thijs, CEO KBC Groep

 • We verminderen onze milieuvoetafdruk
  We hebben sinds 2015 onze eigen broeikasgasemissies met 68% verminderd. Daarnaast passen we strikte duurzaamheidscriteria toe wanneer we leningen en verzekeringen verlenen of bedrijven kiezen voor onze fondsen.

 • We vergroten onze positieve impact op de samenleving
  We helpen onze klanten om duurzamer te worden door te informeren, te sensibiliseren en met aangepaste producten en diensten. Daarnaast bieden we oplossingen bij maatschappelijke uitdagingen.

 • We stimuleren verantwoord gedrag bij alle werknemers
  We respecteren de geldende regelgeving en procedures, bijvoorbeeld voor de bescherming van je gegevens (GDPR). We scholen ons voortdurend bij, bijvoorbeeld tegen het witwassen van geld, over cybersecurity, …

Voor KBC is duurzaamheid veel meer dan klimaat en ecologie. Het is voor ons essentieel dat iedereen kansen krijgt. Daarom komt de KBC-Belmobiel aan huis bij mensen die minder mobiel of minder digitaal zijn, zijn we trouwe partner van Kom op tegen Kanker en De Warmste Week, ondersteunen we de financiële vorming van jongeren, werken we aan meer diversiteit in alle onderdelen van KBC, …

Wil je meer weten over de duurzaamheidsstrategie van KBC?

Ontdek er meer over

Goed om te weten

Kredietvorm: Lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.

De KBC-Woningpolis voor de eigenaar is een product van KBC Verzekeringen. Lees ook het informatiedocument op www.kbc.be/brandverzekering-eigenaar voor je de verzekering sluit. De KBC-Woningpolis voor de eigenaar kan een of meer van de volgende verzekeringen bevatten: verzekering woning, verzekering inhoud woning, verzekering inhoud woning tegen diefstal, verzekering zwembad, verzekering tuin, verzekering bodemsanering. Dit zijn zaakschadeverzekeringen. Deze verzekeringen zijn bestemd voor eigenaars-bewoners van particuliere woningen die in hun woning geen commerciële activiteit of een vrij beroep uitoefenen.
Je bent verzekerd tegen de risico’s vermeld in de Algemene voorwaarden. Enkele voorbeelden: schade door brand, storm, water, aanrijding. Niet verzekerd: verlies, opzettelijke schade, overstroming, … De volledige lijst met uitsluitingen vind je in de Algemene voorwaarden.

De KBC-Polis voor Uw Voertuig kan een of meer van de volgende verzekeringen bevatten: de Verplichte Aansprakelijkheidsverzekering, de verzekering Rechtsbijstand, de Omniumverzekering Alle Risico’s, de Gedeeltelijke Omniumverzekering, de KBC-VAB Bijstand, de Ongevallenverzekering Bestuurder. Lees ook het informatiedocument op www.KBC.be/autoverzekering voor je de verzekering sluit.
Je bent verzekerd tegen de risico’s vermeld in de Algemene voorwaarden. Enkele voorbeelden: schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen, letsels die een voetganger, fietser of passagier oploopt bij een verkeersongeval waarin je auto betrokken is. Niet verzekerd: schade aan je eigen auto, lichamelijke letsels van de bestuurder, deelnemen aan wedstrijden, opzettelijke schade, … De volledige lijst met uitsluitingen vind je in de Algemene voorwaarden.

 • Op deze producten is het Belgische recht van toepassing.
 • De verzekeringen gelden voor 1 jaar en worden stilzwijgend verlengd tenzij opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.
 • Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt of als je je polis digitaal hebt afgesloten, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be. Je behoudt evenwel altijd het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

Voor een offerte van de KBC-Woningpolis voor de eigenaar of de KBC-Polis voor Uw Voertuig kun je terecht op onze website of bij je expert Verzekeringen.
De KBC-Woningpolis voor de eigenaar en de KBC-Polis voor Uw Voertuig zijn producten van KBC Verzekeringen NV – Professor Roger Van Overstraetenplein 2 – 3000 Leuven – België
BTW BE 0403.552.563 – RPR Leuven – IBAN BE43 7300 0420 0601 – BIC KREDBEBB
Onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979) door de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, België
Een onderneming van de KBC Groep