Waarom beleggen bij KBC

Waarom beleggen bij KBC

Beleggen bij KBC is persoonlijk

Alles begint bij een persoonlijk adviesgesprek. Je krijgt uitgebreid de tijd om je verhaal te vertellen zodat we elkaar leren kennen. Beleggen doe je in vertrouwen, zoals alle vormen van bankieren. Daarom gaan we niet over één nacht ijs: we nemen onze tijd om een relatie op te bouwen.

Onze expertise maakt het je gemakkelijk

We hebben alle expertise in huis. KBC werkt voornamelijk met een ruim aanbod aan huisfondsen*, die beheerd worden door de experten van KBC Asset Management. Dit ruime aanbod zorgt ervoor dat we gemakkelijker oplossingen kunnen vinden in lijn met jouw noden. Met fondsen kunnen we snel op de bal spelen, gespreid in de tijd beleggen en een mooi potentieel rendement nastreven.

We maken het je bovendien graag zo gemakkelijk mogelijk. De fondsen kiezen we samen, maar je hoeft je verder om niets te bekommeren. Onze experts achter de schermen nemen de praktische beslommeringen op zich en zorgen voor spreiding, risicobeheer en dagelijkse opvolging binnen het fonds.

Beleggingsoplossingen die bij je passen

Maatwerk … een mooi woord, maar hoe maken we dat waar? Wel, door je beleggersprofiel te bepalen én te peilen hoe comfortabel je bent met beursschommelingen.

We schatten telkens de markt en de marktomstandigheden in. Van daaruit bepalen we welke beleggingsmogelijkheden het beste matchen met jouw profiel.

Wist je trouwens dat we markleider zijn in duurzaam beleggen? Goed voor jou, het milieu én de samenleving.

Beleg in je comfortzone

Bij KBC vinden we dat de klassieke aanpak - waarbij alleen rendement en beursschommelingen de criteria zijn - beter kan. Ook je gemoedsrust mag een volwaardig beleggingscriterium zijn.

Ben je gevoelig voor tussentijdse verliezen, dan houden wij daar rekening mee. In je beleggingsdoelstellingen bekijken we het soort rendement dat je nastreeft en hoe je omgaat met schommelingen. Zo voel je je op elk moment comfortabel bij je belegging.

Als de zon schijnt op de beurs, of als het dondert en bliksemt.

Bovendien hanteert KBC een minimale spaarbuffer van 5.000 euro. Zo kom je alvast niet voor voldongen feiten te staan bij een onvoorziene uitgave.

Bekroond bankieren

KBC is de stabiele grootbank van hier, duurzaam geworteld in het Vlaamse landschap. We zijn niet voor niets verkozen tot Beste Bank in België 2020 door Bankshopper.be. Iets waar 3 miljoen tevreden klanten van kunnen getuigen.

Bovendien zijn we een trotse koploper met onze digitale oplossingen. De awards van Beste Digitale Bank en Meest Innovatieve Bank door spaargids.be zijn daarvan een mooie bekroning. Specifiek voor beleggers hebben we tools als nieuwsbrieven, webinars en meer.

Kom eens praten met een van onze experts