SMS-diensten

SMS-diensten

1. Sms-dienst "Veilig kaartgebruik"

Kaart ingehouden

Als uw KBC-Bankkaart, KBC-Kredietkaart of KBC-Prepaid Kaart wordt ingehouden door een KBC- of CBC-Matic-geldautomaat, brengt KBC u daarvan op de hoogte per sms. Zo kunt u snel de nodige stappen ondernemen.

Nieuwe kaart per post onderweg

Bereikt uw KBC-Bankkaart, KBC-Kredietkaart of KBC-Prepaid Kaart haar vervaldag, dan hernieuwt KBC de kaart automatisch. Met een sms'je verwittigt KBC u ervan dat de nieuwe kaart per post naar u onderweg is.

Nieuwe kaart tijdig activeren

Om te vermijden dat u voor verrassingen komt te staan op het moment dat uw oude KBC-Bankkaart, KBC-Kredietkaart of KBC-Prepaid Kaart onbruikbaar wordt, herinnert KBC u er met een sms aan om uw nieuwe kaart tijdig te activeren.

Pincode gekozen

Wanneer u via de KBC-Matic-geldautomaat voor de eerste keer een pincode kiest voor uw nieuwe betaalkaart, verwittigt KBC u met een sms dat een pincode werd gekozen. Koos u die pincode niet zelf? Blokkeer uw kaart dan via Card Stop.

2. Sms-dienst “Onuitvoerbare betaalopdrachten”

KBC-Betaalagenda niet uitgevoerd

Als er onvoldoende geld beschikbaar is op uw rekening op de dag van de gewenste uitvoeringsdatum van de KBC-Betaalagenda, brengt KBC u daarvan op de hoogte per sms. U kunt dan voor voldoende geld op uw rekening zorgen, zodat de betaling alsnog kan worden uitgevoerd.

Periodieke opdracht niet uitgevoerd

Als er onvoldoende geld beschikbaar is op uw rekening op de dag van de gewenste uitvoeringsdatum van de periodieke opdracht, brengt KBC u daarvan op de hoogte per sms. U kunt dan voor voldoende geld op uw rekening zorgen, zodat de betaling alsnog kan worden uitgevoerd.

Domiciliëring niet uitgevoerd

Als er onvoldoende geld beschikbaar is op uw rekening op de vervaldag van het domiciliëringsmandaat, brengt KBC u daarvan op de hoogte per sms. U kunt dan voor voldoende geld op uw rekening zorgen, zodat de domiciliëring alsnog kan worden uitgevoerd.

De verschillende sms-diensten, zijn gratis. We verzenden ze automatisch. 

Online een rekening openen

Online een rekening openen

Een rekening online openen? Dat kan iedereen die ouder is dan achttien jaar, klant of geen klant.

Wat is het verschil tussen je bankkaart en je kredietkaart?

Wat is het verschil tussen je bankkaart en je kredietkaart?

Je kredietkaart verschilt van je bankkaart. Ze werkt anders dan je bankkaart, en heeft ook andere voordelen. We zetten alles even op een rijtje.

Een rapport maken in KBC Touch

Een rapport maken in KBC Touch

Ontdek via een stappenplan hoe je aan de slag gaat.

Geblokkeerde rekening

Geblokkeerde rekening

Heb je een geblokkeerde rekening en wil je ze laten deblokkeren?