SMS-diensten

SMS-diensten

1. Sms-dienst "Veilig kaartgebruik"

Kaart ingehouden

Als uw KBC-Bankkaart, KBC-Kredietkaart of KBC-Prepaid Kaart wordt ingehouden door een KBC- of CBC-Matic-geldautomaat, brengt KBC u daarvan op de hoogte per sms. Zo kunt u snel de nodige stappen ondernemen.

Nieuwe kaart per post onderweg

Bereikt uw KBC-Bankkaart, KBC-Kredietkaart of KBC-Prepaid Kaart haar vervaldag, dan hernieuwt KBC de kaart automatisch. Met een sms'je verwittigt KBC u ervan dat de nieuwe kaart per post naar u onderweg is.

Nieuwe kaart tijdig activeren

Om te vermijden dat u voor verrassingen komt te staan op het moment dat uw oude KBC-Bankkaart, KBC-Kredietkaart of KBC-Prepaid Kaart onbruikbaar wordt, herinnert KBC u er met een sms aan om uw nieuwe kaart tijdig te activeren.

Pincode gekozen

Wanneer u via de KBC-Matic-geldautomaat voor de eerste keer een pincode kiest voor uw nieuwe betaalkaart, verwittigt KBC u met een sms dat een pincode werd gekozen. Koos u die pincode niet zelf? Blokkeer uw kaart dan via Card Stop.

2. Sms-dienst “Onuitvoerbare betaalopdrachten”

KBC-Betaalagenda niet uitgevoerd

Als er onvoldoende geld beschikbaar is op uw rekening op de dag van de gewenste uitvoeringsdatum van de KBC-Betaalagenda, brengt KBC u daarvan op de hoogte per sms. U kunt dan voor voldoende geld op uw rekening zorgen, zodat de betaling alsnog kan worden uitgevoerd.

Periodieke opdracht niet uitgevoerd

Als er onvoldoende geld beschikbaar is op uw rekening op de dag van de gewenste uitvoeringsdatum van de periodieke opdracht, brengt KBC u daarvan op de hoogte per sms. U kunt dan voor voldoende geld op uw rekening zorgen, zodat de betaling alsnog kan worden uitgevoerd.

Domiciliëring niet uitgevoerd

Als er onvoldoende geld beschikbaar is op uw rekening op de vervaldag van het domiciliëringsmandaat, brengt KBC u daarvan op de hoogte per sms. U kunt dan voor voldoende geld op uw rekening zorgen, zodat de domiciliëring alsnog kan worden uitgevoerd.

De verschillende sms-diensten, zijn gratis. We verzenden ze automatisch. 

Je risicoprofiel hernieuwen

Je risicoprofiel hernieuwen

Je risicoprofiel hernieuwen doe je voortaan makkelijk en snel in KBC Touch.
De eerste keer aanmelden in KBC Mobile

De eerste keer aanmelden in KBC Mobile

Vragen over hoe je moet starten met KBC Mobile? Ga aan de slag met dit stappenplan.
Wat is PayPal?

Wat is PayPal?

En hoe koppel ik mijn kredietkaart of bankkaart?
BIC of IBAN nodig?

BIC of IBAN nodig?

Ontdek de BIC code van KBC en bereken je eigen IBAN nummer.