Cijfers en centen

Hoe is het met jouw financiële kennis gesteld?

Cijfers en centen

Hoe is het met jouw financiële kennis gesteld?

In 'Cijfers en centen' gaan verschillende KBC-experten in korte filmpjes van twee minuten dieper in op diverse financiële onderwerpen. Koop of huur je beter een woning? Hoe houden we de pensioenen betaalbaar? En wat is een Libra?

Kom alles te weten op deze pagina. Elke maand posten we een filmpje over een relevant onderwerp. Ook op onze facebook-pagina.

Alles openen

Financiële geletterdheid

Eén van de doelen die KBC zich stelt, is om de kennis van haar klanten over geldzaken te verbeteren.

Experten

Onze experten hebben dankzij hun ervaring een grote kennis van geldzaken. Ze stellen zich graag even voor

In beeld

Aan de hand van korte filmpjes geven onze experten meer uitleg over diverse financiële onderwerpen

Waarom KBC inzet op financiële geletterdheid

Om te beantwoorden aan de werkelijke noden van de samenleving, zet KBC onder andere in op financiële geletterdheid. Dat is een combinatie van kennis, gedrag en attitude rond financiële zaken. Hiermee willen we toegevoegde waarde creëren voor onze klanten en een positieve invloed uitoefenen op de maatschappij van vandaag en morgen.

Financiële geletterdheid heeft voor KBC drie dimensies:

  1. Financieel advies: klanten helpen de juiste keuzes te maken door goede en transparente adviesverlening en duidelijke communicatie.
  2. Financieel gedrag: gebruik maken van analyses om het gedrag van de klant te begrijpen en er beter op in te spelen.
  3. Financiële educatie: verbeteren van de kennis bij het brede publiek van financiële concepten en producten. Ook bij jongeren, want de financiële consumenten van morgen moeten in staat zijn weloverwogen keuzes te maken.

Moeilijke begrippen begrijpbaar uitgelegd

Is je kennis van financiële termen eerder beperkt? Met 'Cijfers en centen' zet KBC sterk in om de financiële geletterdheid bij haar klanten, zowel jong en oud, te verbeteren.

De KBC-experten staan klaar om antwoorden te geven op vraagstukken als:

  • Wat is een Libra en waarin verschilt hij van de bitcoin?
  • Waarom zijn de spaarrentes laag?
  • Hoe blijven de pensioenen betaalbaar?

Vragen die ons allen bezighouden, maar waar men vaak het antwoord op schuldig moet blijven. Gelukkig leggen onze experten in begrijpelijke taal uit hoe de vork in de steel zit. Leer ze hieronder alvast wat beter kennen.

 

Cijfers en centen in beeld

Gepubliceerd op 29/06


 

Heb jij je belastingaangifte al ingevuld?

Dan vraag je je misschien weer af waaróm we eigenlijk belastingen moeten betalen en wat de overheid daarmee doet. Op die vraag gaat Jan dieper in in een nieuwe Cijfers & Centen.​​

Kun je het filmpje nu niet bekijken? Lees dan hier het artikel.

Gepubliceerd op 17/02


 

Hoe blijven de pensioenen in België betaalbaar?

Het pensioen is voor sommigen onder ons nog veraf, voor anderen komt het dichterbij. Hoe dan ook blijft het voor velen een zorg. Maar hoe blijven de pensioenen betaalbaar? We overlopen de verschillende opties.

Kun je het filmpje nu niet bekijken? Lees dan hier het artikel.

Gepubliceerd op 04/02


 

De brexit is ein-de-lijk een feit! Wat nu?

Na eindeloze onderhandelingen en veel politiek getouwtrek is de brexit sinds 31 januari een feit. Daarmee breekt een overgangsperiode aan met onderhandelingen over de toekomstige samenwerking tussen de EU en het VK.

Kun je het filmpje nu niet bekijken? Lees dan hier het artikel.

Gepubliceerd op 24/01


 

Waarom blijft de spaarrente laag?

Al een hele tijd staat de spaarrente historisch laag. Maar weet je ook wat de achterliggende reden hiervoor is? KBC-expert Jill Van Goubergen legt het je haarfijn uit.

Kun je het filmpje nu niet bekijken? Lees dan hier het artikel.

Gepubliceerd op 29/11


 

Hoe gaan grote bedrijven om met duurzaamheid?

In deze nieuwe 'Cijfers en centen' vertelt KBC-expert Tom Simonts hoe bedrijven hun business meer milieubewust maken. Ontdek het in het filmpje hiernaast.

Kun je het filmpje nu niet bekijken? Lees dan hier het artikel.

Gepubliceerd op 05/11


 

Wordt de Libra het nieuwe betaalmiddel bij uitstek?

KBC-expert Ellen Lemaire gaat dieper in op de Libra als betaalmiddel. Betalen we er binnenkort allemaal mee en is het wel veilig? Ontdek het in het filmpje hiernaast.

Kun je het filmpje nu niet bekijken? Lees dan hier het artikel.

Gepubliceerd op 21/10Koop of huur je best een woning?

Onze expert Tom Simonts wikt en weegt of het beter is een woning te huren of te kopen. Wat denk jij? Ontdek het in het filmpje hiernaast.

Kun je het filmpje nu niet bekijken? Lees dan hier het artikel.

We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.