Je eerste auto kopen?

De financiële kant bekeken

Je eerste auto kopen?

De financiële kant bekeken

Jonge bestuurders veilig de weg op helpen, daar hechten we bij KBC veel belang aan. Daarom hebben we allerlei tools uitgewerkt bij elke stap van dat leerproces die nuttig zijn voor bestuurders én begeleiders.

Rijbewijs op zak, meester in het veilig rijden… Nu wil je natuurlijk ook je eigen auto. Maar hoe begin je eraan. Neem je een lening of ga je sparen? En hoe zit dat met een verzekering? We leggen het allemaal voor je uit.

Sparen of lenen?

Je hebt je rijbewijs behaald en je overweegt om je allereerste auto te kopen. De twee belangrijkste elementen die je dan in overweging moet nemen, zijn de financiering van je aankoop en de verzekering van je auto.

Voor de financiering heb je twee opties:

  1. Je stelt je aankoop nog even uit en begint te sparen voor je auto.
  2. Of je kiest voor een autolening* en je kunt meteen met je nieuwe aanwinst gaan toeren.

* Kredietvorm: Lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV.

Sparen voor je auto

Betaal je liever geen interest voor een autolening, dan kun je sparen voor je aankoop. Maar hoelang moet je dan sparen? Dat hangt uiteraard af van het bedrag dat je nodig hebt. Het verschil in prijs tussen een nieuwe of een tweedehandswagen bedraagt ook al gauw enkele duizenden euro’s.

Heb je een nieuwe en een tweedehandsauto al tegen elkaar afgewogen? En met welke brandstof rijd je het best? Ontdek het op de volgende pagina.

Lenen voor je auto

Een autolening voor je eerste auto? Bereken zelf online je lening met onze simulator.

Je hebt je droomwagen gezien, je bent het eens over de prijs, alleen heb je het geld niet. En sparen is geen optie,  je wilt de wagen zo snel mogelijk. Dan kun je een autolening overwegen die je trouwens in enkele kliks online kunt aanvragen.
Bij KBC kun je alvast lenen zonder borgstelling van je ouders. Een borgstelling is wel nodig als je (nog) geen vast inkomen hebt.

Hoeveel moet je maandelijks afbetalen? Ook dat kun je zelf berekenen met onze simulator voor autolening. Is de auto die je wil ouder dan 3 jaar? Bekijk dan onze lening voor tweedehandswagens.

Je auto verzekeren

Je hebt ook een autoverzekering nodig, en niet alleen om je aankoop te beschermen. In België is een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA) namelijk verplicht voor elk voertuig.

Rijd je momenteel met de auto van je ouders en ga je pas over enige tijd een eigen wagen kopen? Lees hier wat KBC Start2Drive voor jou kan betekenen.

Heb je net je eerste eigen wagen gekocht? Ontdek dan KBC MyFirstCar, een autoverzekering voor jonge bestuurders.

Je verzekering uitbreiden

Voor je eerste auto biedt KBC een autoverzekering voor jongeren.

Je kunt je autoverzekering uitbreiden zodat je meer bescherming geniet. Er bestaan verschillende opties. Zo zijn er de full omnium en mini omnium voor schade aan je voertuig.

Een verzekering rechtsbijstand biedt juridische hulp en bijstand als je een verkeersongeval hebt of een -overtreding hebt begaan en een ongevallenverzekering is er voor lichamelijke letsels. Verder behoort ook een (reis)bijstandsverzekering tot de mogelijkheden.

Welke autoverzekering het best bij je past, hangt af van je profiel, je verwachtingen en je wensen. Maak gerust een afspraak in je kantoor om dit te bespreken.

Wil je de beste bescherming?

Ben je nog op zoek naar een auto?

Elke maand lopen bij KBC honderden contracten van leasingwagens af. Dat zijn jonge, goed onderhouden wagens met 12 maanden garantie. Neem een kijkje in het onlineaanbod van auto’s, misschien vind je er wel je ideale wagen.

Ook VAB heeft een onlinecatalogus van de tweedehandswagens in voorraad. VAB onderwerpt elke wagen aan een grondige diagnose. Elke auto wordt verkocht met minimaal 12 maanden waarborg en 1 jaar gratis pechbijstand met vervangwagenformule.

Alvast veel plezier met je nieuwe wagen!

Benieuwd hoeveel je maandelijks kunt lenen?

We zetten je alvast op weg met richtlijnen en tips.

Overstappen naar een andere autoverzekeraar

Wil je overstappen naar een andere autoverzekeraar? We leggen je uit hoe het overstapproces in elkaar zit.

Je persoonlijke ongevallenverzekering

De persoonlijke ongevallenverzekering van KBC vergoedt ook de kosten die je ziekte- en hospitalisatieverzekering niet terugbetalen na een ongeval. Lees meer

Schade aangeven

Een auto-ongeval, schade aan je woning of hospitalisatie aangeven bij je verzekeraar?

  • Gebruik onze gratis app
  • Of contacteer je verzekeringsagent
  • Of bel KBC Live op 078 152 153