Maak van je huis een duurzamere thuis

Bij KBC helpen we je om je woning energiezuiniger te maken. Zo kun je met KBC Mobile energie besparen en je woning energiezuinig renoveren. 

Ontdek meer

Hulp nodig om je energiefactuur te verlagen en je wooncomfort hoog te houden? Dat is een goed idee voor je portemonnee!

Bovendien voldoe je zo ook aan de strengere regelgeving en help je mee aan de energietransitie:
 

  1. Optimaliseer je verbruik en je energiecontract
  2. Renoveer je woning energiezuinig of koop een nieuwe woning
  3. Plaats zonnepanelen
  4. Installeer een thuisbatterij

1. Optimaliseer je verbruik en je energiecontract

In KBC Mobile krijg je tips om je energieverbruik te optimaliseren en het beste energiecontract te kiezen. Zo bespaar je geld en energie en zet je alvast een eerste stap om je woning energiezuiniger te maken.

Hoe helpt KBC je om je verbruik te optimaliseren en het juiste energiecontract te vinden?

2. Renoveer je woning energiezuinig of koop een nieuwe woning

Je komt vaak al een heel eind door je verbruik en energiecontract te optimaliseren. Maar het fundament van je woning geeft de doorslag. Zorg dus eerst dat de basis goed zit met energiezuinige ramen en een degelijke isolatie van je dak, muren en vloer. In KBC Mobile bereken je makkelijk je renovatiekost en kun je de juiste financiering aanvragen. Daarnaast vind je met Immoscoop je droomwoning of laat je gratis je huidige woning schatten.

Hoe helpt KBC je om je woning energiezuinig te renoveren?

Hoe financier je het best je renovatie of nieuwe woning?

Energielening

Kies voor energiebesparende investeringen en simuleer nu je energielening.

Renovatielening

Renoveer je woning tegen een aantrekkelijk tarief. Bereken in 2 minuten hoeveel dat kost.

Hypothecaire lening

Een woning kopen? Ontdek het woonkrediet van KBC voor je project. Simuleer je lening online.

Laat je woning schatten

Benieuwd hoeveel je woning waard is? Laat je woning gratis schatten in KBC Mobile.


 

3. Plaats zonnepanelen

Zit de basis van je woning goed met een degelijke isolatie en energiezuinige ramen? Dan zijn zonnepanelen een goed idee om je zelfverbruik te verhogen.


 

4. Installeer een thuisbatterij

Heb je zonnepanelen geplaatst en heb je grote verbruikers in huis, zoals een laadpaal of een warmtepomp? Dan kan een thuisbatterij interessant zijn om je zelfverbruik te optimaliseren.

Meer weten over de energietransitie?

Goed om te weten

De KBC-Energielening is een lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.  

Het KBC-Woningkrediet is een hypothecair krediet met onroerende bestemming. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV. Kredietgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE0462.920.226, RPR Brussel. 

De KBC-Woningpolis voor de eigenaar is een product van KBC Verzekeringen. Lees ook het informatiedocument op www.kbc.be/brandverzekering-eigenaar voor je de verzekering sluit. De KBC-Woningpolis voor de eigenaar kan een of meer van de volgende verzekeringen bevatten: verzekering woning, verzekering inhoud woning, verzekering inhoud woning tegen diefstal, verzekering zwembad, verzekering tuin, verzekering bodemsanering. Dit zijn zaakschadeverzekeringen. Deze verzekeringen zijn bestemd voor eigenaars-bewoners van particuliere woningen die in hun woning geen commerciële activiteit of een vrij beroep uitoefenen. 

Op dit product is het Belgische recht van toepassing. De verzekeringen gelden voor 1 jaar en worden stilzwijgend verlengd tenzij opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.  

Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt of als je je polis digitaal hebt afgesloten, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be. Je behoudt evenwel altijd het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden. Je bent verzekerd tegen de risico’s vermeld in de Algemene voorwaarden. Enkele voorbeelden: schade door brand, storm, water, aanrijding. Niet verzekerd: verlies, opzettelijke schade, overstroming, … De volledige lijst met uitsluitingen vind je in de Algemene voorwaarden.  

Voor een offerte van de KBC-Woningpolis voor de eigenaar kun je terecht op onze website of bij je expert Verzekeringen. De KBC-Woningpolis voor de eigenaar is een product van KBC Verzekeringen NV, een Belgische verzekeraar.