Maak van je huis een duurzamere thuis

Bij KBC zetten we volop in op duurzamer wonen. Zo kun je goedkoper lenen als je een energiezuinige woning koopt of renoveert. Daarnaast krijg je ook meer inzicht over je energieverbruik in KBC Mobile.

Ontdek meer

Bespaar geld en energie

KBC-Energielening

Investeer je minstens 50% van je renovatiebudget voor je bestaande woning in energiebesparing? Dan kun je een energielening aanvragen aan een scherp tarief. Je kunt met een energielening maximaal 50.000 euro lenen in Mobile of Touch, met een maximale looptijd van 10 jaar. Voor hogere bedragen kun je terecht bij je KBC-kantoor. Bovendien betaal je op een energielening geen notariskosten. Ideaal als je denkt aan bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepomp of een thuisbatterij.

Ontdek meer over de energielening

Vlaams renovatiekrediet

Gebruik je een hypothecaire lening voor de aankoop en renovatie van een woning met een slechte energieprestatie? En maak je die woning binnen de 5 jaar aanzienlijk energiezuiniger? Dan krijg je de rente voor je renovatiekrediet deels of volledig terug van de Vlaamse overheid.

Ontdek meer over het Vlaams renovatiekrediet

Korting voor een energiezuinige woning

Naast de energielening en het Vlaams renovatiekrediet kun je bij KBC ook een extra korting krijgen op de rentevoet van je nieuwe hypothecaire lening. Die korting kun je meteen krijgen bij aankoop van een energiezuinige woning. Je kunt je woning ook binnen de 7 jaar energiezuinig verbouwen. In dat geval krijg je de korting op je rentevoet wanneer je EPC-label van je woning is verbeterd door je renovatiewerken.

Ontdek meer over de korting voor een energiezuinige woning

Goed om te weten

Je kunt bovenstaande mogelijkheden gerust combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een rentesubsidie krijgen op je renovatiekrediet en tegelijk profiteren van een korting op je rente voor je hypothecaire lening. Daarnaast kun je voor veel zaken ook premies aanvragen. Kom je niet in aanmerking voor een energielening? Dan kun je ook een renovatielening aanvragen.

information-expr-quote--glyph
De energiemarkt is volop in transitie. Tegen 2050 wil Europa volledig klimaatneutraal zijn. Als bank spelen we daarbij een belangrijke rol. Zo verscherpen we bijvoorbeeld onze aanpak rond verantwoord beleggen. Daarnaast helpen we onze klanten met inzichten om energie te besparen. Bovendien bieden we als bank-verzekeraar goedkopere leningen aan voor energiezuinige investeringen en onze brandverzekering om die investeringen mee te verzekeren.

Jurgen Vandervelde - General Manager Marketing & Communication

Enkele voorbeelden

Voorbeeld 1

 • Je koopt in januari 2023 een woning met EPC-label E of F
 • Je gebruikt een woonlening voor de aankoop en renovatie van je woning
 • Je begint meteen aan de renovatie om je EPC-label te verbeteren

Welke korting krijg je?

Je kunt het Vlaams renovatiekrediet aanvragen en een rentesubsidie krijgen op het renovatiedeel van je hypothecaire lening als je EPC-label verbetert naar minstens label D. Daarnaast kun je ook een lagere rente krijgen op je hele hypothecaire lening als je aan KBC een EPC-label B of beter kunt voorleggen na je renovatie.

Voorbeeld 2

 • Je koopt in januari 2023 een woning met EPC-label B
 • Je sluit een woonlening af voor de aankoop en renovatie van je woning
 • Je begint meteen aan de renovatie om je EPC-label te verbeteren

Welke korting krijg je?

Je krijgt meteen een korting op je rente voor je hypothecaire lening bij KBC. Daarnaast kun je nog een extra korting krijgen op je rente als je EPC-label verbetert naar A of beter.

Voorbeeld 3

 • Je hebt een woning en wilt zonnepanelen of een warmtepomp installeren
 • Je gebruikt een energielening of hypothecaire lening vanaf 12.500 euro
 • Je verbetert je EPC-label en kunt dat bewijzen met een certificaat

Welke korting krijg je?

Je krijgt een scherp tarief op je energielening. Financier je je renovatie met een nieuwe hypothecaire lening? Dan kun je ook een korting krijgen op de rente van je hypothecaire lening als je EPC-label verbetert naar minstens label B. Je komt niet in aanmerking voor het Vlaams renovatiekrediet, want die geldt alleen voor de aankoop van een nieuwe woning.

Krijg meer inzicht in je energieverbruik met KBC Mobile

Ontdek meer

Vertrouw op de expertise van KBC

Wil je graag meer weten over duurzaam wonen? Dan staan we altijd voor je klaar:
 
 • Stel je vraag aan Kate
 • Bel met KBC Live via KBC Mobile of op 078 152 153
 • Maak een afspraak bij je KBC-kantoor
   

Meer weten over de energietransitie?

Goed om te weten

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 10.500 euro met een looptijd van 60 maanden aan een jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 3,89%, betaal je 60 maandelijkse aflossingen van 192,54 euro of in totaal 11.551,87 euro. Tarief geldig vanaf 03-05-2023 voor een lening op afbetaling voor de financiering van energiebesparende investeringen in je woning met een looptijd tot 60 maanden.

De KBC-Energieleningis een lening op afbetaling. Kredietgever: KBC Bank NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026256 A. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV en wederzijds akkoord.  

Het KBC-Woningkrediet is een hypothecair krediet met onroerende bestemming. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV. Kredietgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE0462.920.226, RPR Brussel. 

De KBC-Woningpolis voor de eigenaar is een product van KBC Verzekeringen. Lees ook het informatiedocument op www.kbc.be/brandverzekering-eigenaar voor je de verzekering sluit. De KBC-Woningpolis voor de eigenaar kan een of meer van de volgende verzekeringen bevatten: verzekering woning, verzekering inhoud woning, verzekering inhoud woning tegen diefstal, verzekering zwembad, verzekering tuin, verzekering bodemsanering. Dit zijn zaakschadeverzekeringen. Deze verzekeringen zijn bestemd voor eigenaars-bewoners van particuliere woningen die in hun woning geen commerciële activiteit of een vrij beroep uitoefenen. 

Op dit product is het Belgische recht van toepassing. De verzekeringen gelden voor 1 jaar en worden stilzwijgend verlengd tenzij opgezegd uiterlijk 3 maanden voor de hoofdvervaldag.  

Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor je klachten. Als je niet tot overeenstemming komt of als je je polis digitaal hebt afgesloten, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94. Kom je niet tot een passende oplossing, dan kun je je richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, die optreedt voor de hele sector, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, info@ombudsman-insurance.be, www.ombudsman-insurance.be. Je behoudt evenwel altijd het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden. Je bent verzekerd tegen de risico’s vermeld in de Algemene voorwaarden. Enkele voorbeelden: schade door brand, storm, water, aanrijding. Niet verzekerd: verlies, opzettelijke schade, overstroming, … De volledige lijst met uitsluitingen vind je in de Algemene voorwaarden.  

Voor een offerte van de KBC-Woningpolis voor de eigenaar kun je terecht op onze website of bij je expert Verzekeringen. De KBC-Woningpolis voor de eigenaar is een product van KBC Verzekeringen NV, een Belgische verzekeraar.