Pensioenspaarverzekering overzetten

Overstappen van een andere bank of verzekeraar naar KBC

Pensioenspaarverzekering overzetten

Overstappen van een andere bank of verzekeraar naar KBC

Je doet aan pensioensparen? Proficiat, dan ben je al goed bezig! Je denkt aan de toekomst, zodat je ook op latere leeftijd dezelfde levensstandaard kunt behouden. Want dat dat niet enkel met het wettelijke pensioen kan, dat is wel duidelijk. Bovendien biedt pensioensparen ook nu al onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een jaarlijkse belastingvermindering te genieten.

Je kunt altijd met je pensioensparen overstappen naar een andere bank of verzekeraar. Overweeg je KBC vanwege zijn jarenlange expertise of omdat je al je financiële zaken wilt centraliseren? Lees dan hier hoe je dat doet.

Waarom overstappen?

Als je al klant bent bij KBC, dan ken je onze voordelen als geen ander. In dat geval is de grootste troef dat je ook met je pensioenspaarverzekering kunt overstappen naar de grootste bank-verzekeraar van België. Zo worden al je financiële zaken gecentraliseerd en overkoepelend behandeld.

Nog geen klant? Dan ben je hier ongetwijfeld beland door de bewezen expertise die KBC in huis heeft. De awards en de consistente prestaties van producten op lange termijn spreken voor zich.

Bovendien geeft KBC je advies, zodat je gemakkelijk de beste manier van pensioensparen voor jou vindt. Die persoonlijke aanpak komt doorheen heel het proces terug, zodat de overdracht vlot verloopt. 

Geregeld in enkele stappen

Pensioen, pensioensparen, pensioenspaarrekening, pensioenspaarverzekering, pensioenspaarfonds, overdracht, overstappen, langetermijnsparen

Je pensioenspaarverzekering van een andere bank/verzekeraar overbrengen naar KBC, dat is een fluitje van een cent. We zetten de stappen voor je op een rij.

  1. Maak een afspraak.
  2. Onderteken het document voor de overdracht dat je van KBC krijgt.
  3. Open een nieuwe pensioenspaarverzekering bij KBC.
  4. KBC geeft je advies rond de fiscaal meest optimale aanpak.

Zodra je het document voor de overdracht ondertekend hebt, regelt KBC alles. KBC zorgt er dus voor dat het pensioensparen bij je huidige bank of verzekeraar wordt stopgezet. Je gespaarde bedrag blijft verder oprenten. Bij uitzondering kan het gespaarde bedrag overgezet worden. Samen met je contactpersoon bij KBC wordt gekeken welke situatie voor jou het interessantst is. 

Van zodra je nieuwe pensioenspaarverzekering geopend is kun je vanaf dan beginnen storten.  Alles gebeurt zonder zorgen. Je moet zelfs niet meer langsgaan bij je huidige bank of verzekeraar!

Tip: Heb je dit jaar al gestort op je huidige pensioenspaarproduct? Stort het resterende bedrag dan zodat je dit jaar geniet van het maximale fiscale voordeel. De fiscus aanvaardt immers maar één fiscaal attest per jaar.

Overstap ook mogelijk voor langetermijnsparen

Doe je naast pensioensparen ook al aan langetermijnsparen? Dan kun je ook dat eenvoudig voortzetten bij KBC. Het bestaande contract wordt in dat geval premievrij gemaakt, zodat je vanaf dan in het nieuwe KBC-contract kunt storten. Ook hier regelt KBC alles voor jou. Maak een afspraak zodat we je belastingvermindering bij het pensioensparen én langetermijnsparen kunnen optimaliseren. Een bezoek aan KBC is altijd een goed idee.

Maak een afspraak

Wil je liever verantwoord pensioensparen?

Lees meer hieronder.