Eigen spaarrekening voor je kind

Eigen spaarrekening voor je kind

Wil je je kind leren sparen? Dan is het goed dat je zoon of dochter zowel een eigen portemonnee als een eigen spaarpot of spaarrekening heeft.

Waarom een eigen portemonnee?

Eigen spaarpot of spaarrekening voor kind

Laat je kind het geld dat het 'zomaar' mag uitgeven, in zijn eigen portemonnee bewaren. Met die centen kan je kind dan zelf kleine tussendoortjes en leuke hebbedingen kopen.

Op is op

Is de portemonnee leeg , dan is het gedaan met kopen. Zo leert je zoon of dochter spaarzaam met geld om te gaan.

Een eigen portemonnee beheren, is een goeie oefening en bereidt je kind voor om vanaf 10 jaar met een eigen zichtrekening aan de slag te gaan.

Waarom een eigen spaarpot of spaarrekening?

Leer je kind om nu al geld opzij te zetten voor leuke dingen waarvoor jullie willen sparen, nu of in de toekomst. Het geld in de spaarpot hou je bewust aan de kant en geef je dus niet zomaar uit.

Krijgt je zoon of dochter een grotere som geld voor een verjaardag, nieuwjaar of feest? Vraag dan wat je kind met dat geld wil doen: in de spaarpot stoppen of in de portemonnee. Door hierover na te denken, leert je kind bij.

Is je kind al wat ouder? Open dan samen een spaarrekening op naam van je kind. En laat je kind de inhoud van de spaarpot zelf op de spaarrekening storten.