Secure4u duiding

Veilig online shoppen

Secure4u duiding

Veilig online shoppen

De kerstperiode komt eraan! Dat betekent ook cadeautjes kopen. Om de drukte in de winkelstraten te vermijden, doen we onze kerstaankopen steeds vaker online. Handelaars spelen daar handig op in en bieden mooie kortingen aan. Win-win zou je denken, maar toch is het vinden van een ‘superdeal’ niet altijd zonder gevaar.

Als zo’n deal te mooi lijkt om waar te zijn, dan ben je heel waarschijnlijk op een valse website/webshop terechtgekomen en gaan oplichters met je geld aan de haal terwijl jij wacht op een pakketje dat nooit zal aankomen! 

Wat doet KBC?

De KBC-Internetverzekering beschermt je tegen bedrog via het internet!  

Met deze verzekering ben je bijvoorbeeld beschermd wanneer je toch opgelicht wordt tijdens het online winkelen. Je krijgt de bedragen die je via je KBC-zichtrekening onterecht betaalde gewoon terugbetaald!

Meer weten?      

Wat kan jij zélf doen?

- Wees alert en gebruik je gezond verstand: is een aanbieding onrealistisch of te mooi om waar te zijn, ga er dan heel voorzichtig mee om.            

- Controleer de contactgegevens van de handelaar: kijk na of de contactgegevens zoals het e-mailadres, het telefoonnummer en het adres van de hoofdzetel realistisch en betrouwbaar zijn.   

- Zoek naar reviews: controleer of de webshop een goede service levert. Lees de commentaren en scores van andere klanten op de website van de winkel, op onlinefora of andere websites.       

- Surf altijd rechtstreeks naar het webadres van de onlineshop: ontvang je veel aanbiedingen via e-mail? Let dan extra goed op. Phishingmails of spammails proberen je vaak via een link in de e-mail naar een valse website te leiden die bovendien sterk lijkt op de legitieme website.

KBC Cybersecurity Service

KBC Cybersecurity Service

Bescherm je computers, tablets en smartphones tegen virussen en onveilige websites en jezelf tegen phishing
Hoe kan ik veilig internetbankieren?

Hoe kan ik veilig internetbankieren?

Geef hackers geen kans met deze veiligheidstips
Wat doet KBC om internetbankieren te beveiligen?

Wat doet KBC om internetbankieren te beveiligen?

Een geheime code, betaallimieten en automatisch afmelden zijn enkele voorbeelden van beveiligingsmaatregelen
Secure4u duiding archief

Secure4u duiding archief