Begeleid naar het rijbewijs

Klaar voor die eerste kilometers? KBC helpt je bij elke stap!

Begeleid naar het rijbewijs

Klaar voor die eerste kilometers? KBC helpt je bij elke stap!

Je wilt je rijbewijs halen of je hebt je rijbewijs net gehaald? Proficiat! Nu wil je natuurlijk zo snel mogelijk de weg op. Dat begrijpen we maar al te goed.

We hebben verschillende handige tools in huis om jonge bestuurders te helpen ervaren chauffeurs te worden. Zo kunnen jongeren goed voorbereid en veilig de weg op. Daar hechten we veel belang aan.

Stap 1 – Studeren voor het theoretisch rijexamen

Studeren voor je rijbewijs doe je samen met KBC!

Zin om je kennis op de proef te stellen voordat je aan het examen deelneemt? Met de app KBC Drive oefen je gratis voor je theoretisch rijexamen.

  • Met KBC Drive test je kennis aan de hand van 50 examenvragen.
  • Het kan op elk moment van de dag, waar je ook bent.
  • Doe het zo vaak je wilt. Uit een bestand met honderden vragen krijg je telkens andere vragen in willekeurige volgorde voorgeschoteld.

Stap 2 – De basis onder de knie krijgen

Wat dacht je van een paar interessante tips & tricks om goed voorbereid aan het praktisch rijexamen te starten? In 10 korte demovideo's doet een ervaren instructeur samen met vlogger Kevser Marasligil (waddupitskev) enkele basishandelingen bij het autorijden voor.

Stap 3 – De eerste kilometers

Voor startende chauffeurs is de app KBC DriveSafe, die je ondersteunt bij je eerste kilometers.

Hét grote doel is natuurlijk slagen voor je praktisch rijexamen. Niet evident, maar zeker ook niet onoverkomelijk. Met een voorlopig rijbewijs op zak, heb je alvast genoeg tijd om te oefenen.  

Rijd je met de wagen van je ouders? Informeer dan naar de autoverzekering KBC Start2Drive.

Zodra je voldoende kilometers op de teller staan hebt, is de tijd aangebroken voor je praktisch rijexamen. Maak zeker tijdig een afspraak. Afhankelijk van je regio, kan het soms even duren voor er een plekje vrij is.

Speciaal voor de ouders
Leert je zoon/dochter rijden met jouw wagen? Laat hem/haar zeker als bestuurder in je autopolis opnemen, zonder bijkomende premie! Heeft je kind al het rijbewijs behaald en gaat hij/zij nu met jouw wagen de weg op? Neem hem/haar dan zeker op als courante bestuurder in je autopolis bij KBC.

Stap 4 – Je eerste eigen wagen

Ga je je eerste eigen auto kopen? Dan heb je een hoop keuzes te maken. Wil je een tweedehandswagen of een nieuwe auto? Welke verzekeringen ga je afsluiten? En hoe pak je de financiering van je wagen aan? KBC biedt je tips en oplossingen op maat van jonge chauffeurs.

Speciaal voor ouders
Koop je zoon of dochter een eerste eigen wagen? Voor beginnende chauffeurs biedt KBC de autoverzekering MyFirstCar aan. Ook komen wekelijkse nieuwe tweedehandswagen op de markt bij KBC Autolease. Op de website vind je steeds het actuele aanbod. Misschien vinden jullie er samen wel de ideale eerste auto.

Sneeuwpreventie

Autorijden in de sneeuw. Thuis sneeuwschade voorkomen.
Sneeuwpreventie

Benieuwd hoeveel je maandelijks kunt lenen?

We zetten je alvast op weg met richtlijnen en tips.
Benieuwd hoeveel je maandelijks kunt lenen?

Lening elektrische wagen

  • Simuleer je groene autolening en vraag ze online aan
  • Leen aan een scherp tarief, klant of geen klant bij KBC
  • Draag mee bij aan een meer leefbare wereld
Lening elektrische wagen

Welke auto kopen?

Een auto kiezen: zo begin je eraan.
Welke auto kopen?
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.