De skivakantie checklist

Vertrek zonder zorgen op wintervakantie

De skivakantie checklist

Vertrek zonder zorgen op wintervakantie

Heb je een jaarlijkse afspraak met besneeuwde bergen, of vertrek je voor de eerste keer op skivakantie? Hoe dan ook, je vertrekt het best goed voorbereid op vakantie. Want wist je dat je naast je materiaal ook je verzekeringen en smartphone wintervakantieproof kunt maken? We helpen je alvast met onze vakantiechecklist. Zo vertrek je op een zorgeloze wintervakantie.

Ik ga op skivakantie en ik neem mee...

☑ Een gerust gemoed

Goed verzekerd op vakantie? Dat check je gewoon met KBC Mobile of KBC Touch. Aan de hand van enkele vragen ontdek je hoe goed jij verzekerd bent op vakantie. Ontbrekende verzekeringen kun je ook meteen hier afsluiten.

Wist je dat je dankzij je kredietkaart mogelijk al verzekerd bent tegen enkele onvoorziene omstandigheden? Wil je op reis niets aan het toeval overlaten, dan neem je beter een complete reisverzekering. Ontdek de verschillen!

☑ Mijn warme kleren

Je vertrekt naar de sneeuw, neem dus heel wat warme kleren mee. Zo zijn extra lange sokken, ondergoed en body’s geen overbodige luxe. Verder heb je ook skikledij nodig. Denk maar aan een skibroek, skijas, thermokledij en skischoenen. Vergeet ook zeker geen muts, handschoenen en skibril.

☑ Mijn skihelm

Safety first! Zo is een skihelm voor kinderen verplicht in heel wat skigebieden. Zelf draag je er natuurlijk het best ook eentje.

☑ Mijn skimateriaal

Je skimateriaal op voorhand huren of ter plekke? Het voordeel aan je materiaal ter plekke huren, is dat je het makkelijker kunt omwisselen als er iets niet goed zit. Verder hoef je er ook niet mee te sleuren tijdens de heen- en terugreis. Je skimateriaal uit België meenemen, is wel vaak goedkoper. Ski je elk jaar? Dan bekijk je het best of het niet voordeliger is om je eigen materiaal aan te schaffen.

Geef je skimateriaal ook een onderhoudsbeurt. Zo zorg je door het waxen en bijslijpen van je materiaal dat je vlot over de sneeuw glijdt. Wist je trouwens dat je je materiaal zelf kunt onderhouden? Toch niet zo zeker van je stuk? Of moeten er kleine reparaties gebeuren? Breng je materiaal binnen bij een specialist. Doe dit zeker tijdig.

☑ Mijn reservatie voor skilessen

First time in de bergen? Vergeet zeker je skilessen niet op voorhand te boeken. Neem voor alle zekerheid ook een bewijs van je reservatie mee. 

☑ Een EHBO-kit

Lang aanschuiven bij de plaatselijke apotheek vermijden? Neem dan áltijd een EHBO-kit mee met blauweplekkengel, coldpacks, zonnebrandcrème, maar ook pilletjes tegen de hoofdpijn. Zo’n après-skisessie komt vaak harder aan dan een tuimeling op de sneeuwpiste. 

☑ Getrainde kuiten

Een hele week skiën? Je kuiten zullen je dankbaar zijn als je voor je vertrek je spieren al wat opwarmt met enkele squats. Op YouTube kun je zeker wat inspiratie opdoen. Zoek meteen ook wat filmpjes op om te leren hoe je een stijlvolle val kunt maken. Je weet maar nooit.

☑ Mijn smartphone

Oké, het is niet de bedoeling dat je asociaal gaat doen op vakantie. Toch? Dat neemt niet weg dat een smartphone bijzonder handig kan zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze tips?

  • Benieuwd naar het aantal centimeter sneeuw op je vakantiebestemming? Online vind je heel wat goede apps die je vertellen welke winterbestemming het meeste sneeuw te verwerken krijgt. De grote skigebieden beschikken over een eigen app.
  • Op weg met de auto? Download de app KBC Mobile. Zo heb je bij pech of een ongeval al de nodige contactgegevens bij de hand. Ook een schadeaangifte handel je on-the-go af.
  • Sla ook zeker de contactgevens van je reisverzekeraar op. Als KBC-klant vind je die in KBC Touch. We wensen je het niet toe, maar als je er toch een beroep op moet doen, dan heb je snel het juiste nummer bij de hand.
  • Benieuwd naar de schade na een avondje après-ski? Je saldo check je eenvoudig met KBC Mobile. Je betaalt er ook gemakkelijk de rondjes van je vrienden mee terug.

☑ Winterbanden en kettingen

Ook je auto verdient de nodige aandacht. Zo is het bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk verplicht om bij winterse omstandigheden te rijden met winterbanden. Maak dus zeker op tijd een afspraak in de garage.

☑ Mijn kredietkaart

Heb je een KBC-Basisrekening of een KBC-Plusrekening? Dan kun je een gratis KBC-Kredietkaart aanvragen*. Dat kan handig zijn voor je betalingen in het buitenland. Bovendien kun je kiezen om ze uit te breiden met 1 of meer betalende verzekerings- en dienstenpakketten. Meer informatie.

☑ Mijn digitale kluis

Extra info

*Onder voorbehoud van goedkeuring van je aanvraag

De KBC-Kredietkaart is een kredietkaart met als kaartuitgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026 256 A.

Het KBC Flex Budget is een kredietopening van onbepaalde duur met de KBC-Kredietkaart als bijkomend kredietopnemingsmiddel.

Kredietgever en kaartuitgever: KBC Bank nv. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kaartaanvraag of kredietaanvraag door KBC Bank NV.

Je tussenpersoon is het eerste aanspreekpunt voor klachten. Als je niet tot overeenstemming komt, kun je terecht bij KBC-Klachtenmanagement,  Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven, klachten@kbc.be, tel. 016 43 25 94 of bij ombudsman@ombudsfin.be, www.ombfin.be. Je behoudt evenwel steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden.

Veelgestelde vragen over KBC Mobile

Een vraag over KBC Mobile? Kijk zeker eens in onze FAQ met de meest gestelde vragen over KBC Mobile.
Veelgestelde vragen over KBC Mobile

Vragen over gezin

KBC staat je gezin bij tijdens de verschillende fases van het leven. In deze rubriek vind je antwoorden op vragen zoals hoe je een reispolis afsluit, of hoe je belegt voor je kind.
Vragen over gezin

Hoe een (buitenlandse) overschrijving invoeren?

Ontdek in enkele stappen hoe gemakkelijk het is om online over te schrijven.
Hoe een (buitenlandse) overschrijving invoeren?

Je huurwagen beschadigd of gestolen?

KBC betaalt de franchise van de autoverzekering van de huurwagen terug.
Je huurwagen beschadigd of gestolen?