De skivakantie checklist

Vertrek zonder zorgen op wintervakantie.

De skivakantie checklist

Vertrek zonder zorgen op wintervakantie.

Heb je een jaarlijkse afspraak met besneeuwde bergen, of vertrek je voor de eerste keer op skivakantie? Hoe dan ook, je vertrekt het best goed voorbereid op vakantie. Want wist je dat je naast je materiaal ook je verzekeringen en smartphone wintervakantieproof kunt maken? We helpen je alvast met onze vakantiechecklist. Zo vertrek jij op een zorgeloze wintervakantie.

1. Je skivakantie boeken

checklist skivakantie

Je skivakantie boeken? Check de volgende tips:

 • Ben je in het bezit van een KBC-Kredietkaart? In heel wat kredietkaarten zit al een annulatieverzekering. Zo moet je geen extra annulatieverzekering sluiten. Heb je een KBC-Kredietkaart Platinum? Dan geniet je zelfs een uitgebreide reisverzekering.
 • Je skimateriaal op voorhand huren of ter plekke? Het voordeel aan je materiaal ter plekke huren, is dat je het makkelijker kunt omwisselen als er iets niet goed zit. Verder hoef je er ook niet mee te sleuren tijdens de heen- en terugreis. Je skimateriaal uit België meenemen, is wel vaak goedkoper. Ski je elk jaar? Dan bekijk je het best of het niet voordeliger is om je eigen materiaal aan te schaffen.
 • First time in de bergen? Vergeet zeker je skilessen niet op voorhand te boeken.
 • Goed verzekerd op vakantie? Dat check je gewoon via KBC Mobile of KBC Touch. Aan de hand van enkele vragen ontdek je hoe goed jij verzekerd bent op vakantie. Ontbrekende verzekeringen kun je ook meteen hier afsluiten.

2. De voorbereiding net voor je wintervakantie

1,2,3 … Squat!

Een hele week skiën? Je kuiten zullen je dankbaar zijn als je voor vertrek je spieren al wat opwarmt met enkele squats. Op YouTube kun je zeker wat inspiratie opdoen.

Winterbanden en kettingen

Ook je auto verdient de nodige aandacht. Zo is het bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk verplicht om bij winterse omstandigheden te rijden met winterbanden. Maak dus zeker op tijd een afspraak in de garage.

Tolwegen

Die kom je vaak tegen in het buitenland. Wil je er snel en gemakkelijk langs? Betaal de péage met je kredietkaart of koppel je kaart aan een télépéage (Frankrijk).  

Maak ook je smartphone wintervakantieklaar

 1. Benieuwd naar het aantal centimeter sneeuw op je vakantiebestemming? Online vind je heel wat goede apps die je vertellen welke winterbestemming het meeste sneeuw te verwerken krijgt. De grote skigebieden beschikken over een eigen app.
 2. Op weg met de auto? Download de app KBC Assist. Zo heb je bij pech of een ongeval al de nodige contactgegevens bij de hand. Ook een schadeaangifte handel je on-the-go af.
 3. Sla ook zeker de contactgevens van je reisverzekeraar op. Als KBC-klant vind je die in KBC Touch. We wensen je het niet toe, maar als je er toch een beroep op moet doen, dan heb je snel het juiste nummer bij de hand.
 4. Benieuwd naar de schade na een avondje après-ski? Je saldo check je eenvoudig met KBC Mobile. Je betaalt er ook gemakkelijk de rondjes van je vrienden mee terug.

3. Een goeie en veilige uitrusting is van onschatbare waarde

skivakantie checklist
 • Je vertrekt naar de sneeuw, neem dus heel wat warme kleren mee. Zo zijn extra lange sokken, ondergoed en body’s geen overbodige luxe. Verder heb je ook skikledij nodig. Denk maar aan een skibroek, skijas, thermokledij en skischoenen. Vergeet ook zeker geen muts, handschoenen en skibril. In deze handige checklist is alles opgelijst. Je hoeft alleen maar af te vinken.
 • Geef ook je skimateriaal een onderhoudsbeurt. Zo zorg je door het waxen en bijslijpen van je materiaal dat je vlot over de sneeuw glijdt. Wist je trouwens dat je je materiaal zelf kunt onderhouden? Ben je toch niet zo zeker van je stuk? Of moeten er kleine reparaties gebeuren? Breng je materiaal binnen bij een specialist. Doe dit zeker tijdig.
 • Safety first … Da’s zekers da! Zo is een skihelm voor kinderen verplicht in heel wat skigebieden. Zelf draag je er natuurlijk het best ook eentje.
 • Lang aanschuiven bij de plaatselijke apotheek vermijden? Neem dan ALTIJD een EHBO-kit mee met blauweplekkengel, coldpacks, zonnebrandcrème, maar ook pilletjes tegen de hoofdpijn (Curse you après-ski!).

Ik ga op vakantie en ik neem mee … mijn KBC-Kredietkaart

Een kredietkaart heeft op vakantie meer voordelen dan je denkt. Want je kunt er niet alleen mee betalen, maar passeert ook gemakkelijk langs de tolwegen. Bovendien is bij heel wat kaarten een annulatieverzekering inbegrepen en kun je uitgesteld betalen. Ontdek alle voordelen!

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

SMS-diensten

SMS-diensten

De verzekering verlengde garantie

De verzekering verlengde garantie

Geniet van 2 jaar extra garantie op je toestellen aangekocht met je KBC-kredietkaart.
Wat is een zichtrekening?

Wat is een zichtrekening?

Wat is een zichtrekening en waarvoor gebruik je ze zoal? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje.
Je bankkaart gebruiken

Je bankkaart gebruiken

Je code wijzigen, je limieten verhogen of je bankkaart blokkeren? Kom alles te weten over het gebruik van je KBC-Bankkaart.