Private Lease

Zorgeloos rijcomfort voor een vast maandbedrag

Private Lease

Zorgeloos rijcomfort voor een vast maandbedrag

Private Lease wordt niet meer aangeboden. Bestaande contracten blijven wel gewoon doorlopen. Heb je zo’n Private Lease-contract? Dan kun je op deze pagina terecht voor meer info.

Wat is Private Lease?

Private leasing

Met Private Lease huur je als privépersoon een auto op langere termijn. Voor de gloednieuwe auto's is de looptijd 47 maanden, dus bijna 4 jaar. Voor onze tweedehandse auto's is de looptijd korter.

Waarom 47 maanden? Elke nieuwe auto moet na 4 jaar (= 48 maanden) naar de keuring. Bij 47 maanden is dat niet nodig, dat doen wij dan wel achteraf. Nog een zorg minder voor je!

Je betaalt een vast maandbedrag. Daarvoor krijg je een volledig uitgeruste auto en servicepakket. Haast alles is inbegrepen, zoals onderhoud, voertuigbijstand, autoverzekeringen en reparaties. Jij hoeft alleen maar je brandstof te betalen. 

Voor wie is Private Lease?

Rijden met een private lease auto

Voor iedereen die het comfort van een auto wil, zonder de zware investering en rompslomp van onderhoud, verzekeringen en onverwachte kosten.

Om een leasewagen te nemen, heb je een geldig rijbewijs nodig (zonder begeleider). Let wel: om gebruik te kunnen maken van Private Lease moet je minimaal 6 maanden klant zijn bij KBC.

Wat is inbegrepen?

Met een leaseauto rijd je pas echt zorgeloos. Want bovenop de auto krijg je een volledig servicepakket.

Onderhoudsbeurten, reparaties en tussentijdse autochecks hoef je niet te betalen. Zo rijd je met een auto die altijd tiptop in orde is.

Met de Voertuigbijstand Private Lease ga je zorgeloos de weg op. Pech, ongeluk of diefstal? Je kunt vertrouwen op onze voertuigbijstand, ook in het buitenland.

Kan je auto niet meteen gerepareerd worden? Dan krijg je een vervangwagen tot je auto gerepareerd is. 

Jij hoeft niets te doen voor de nodige autoverzekeringen: zowel je verplichte burgerlijke aansprakelijkheid als je rechtsbijstand zijn inbegrepen in het huurbedrag. Ze staan op naam van KBC Autolease.
 

  • Burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen
    Als je met je auto op de openbare weg rijdt, is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verplicht. Ze vergoedt de schade die je aan anderen toebrengt als je zelf een ongeluk veroorzaakt. Ze is geldig in België en in alle landen die op het verzekeringsbewijs (de groene kaart) staan.

  • Rechtsbijstand
    Als aanvulling bij de burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen voorzien we een rechtsbijstandsverzekering. Die kun je gebruiken voor strafrechtelijke en burgerrechtelijke verdediging. Ze dient vooral om eventuele schade aan je auto te verhalen op de persoon die ervoor aansprakelijk is.

  • Risicoregeling
    KBC Autolease neemt de risico’s van het volledig of gedeeltelijk tenietgaan van de auto (bijvoorbeeld door diefstal, eigen schade, storm en ruitbreuk) ten laste. Bij opzet, schuld of eigen fout betaal je een vrijstelling van 250 euro.

Ook daar mag je gerust over zijn. Wij regelen alles voor je: zowel je inschrijvingstaks als je verkeersbelasting.

Aan jou de keuze: zomerbanden (standaard inbegrepen) of 4-seizoenenbanden (kleine meerprijs). 

Kies je 4-seizoenenbanden? Dan rijd je meteen veilig in alle weersomstandigheden, het hele jaar door. Met de 4-seizoenenbanden mag je tijdens de winter in alle landen rijden waar winterbanden verplicht zijn.

Zijn je banden versleten? We vervangen ze gratis voor je. 

Wat is niet inbegrepen?

Het is nuttig (maar niet wettelijk verplicht) om zelf nog een persoonlijke ongevallenverzekering te nemen. Zo is ook de bestuurder verzekerd tegen lichamelijke schade. Want een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (die je bij je leaseauto krijgt) vergoedt alleen de passagiers.

De voertuigbijstandverzekering is zonder personenbijstand. Je kunt hiervoor een aparte reisverzekering nemen.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over Private Lease? Neem een kijkje naar onze Veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet tussen? KBC Live staat voor je klaar: elke werkdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.