Private Lease

Zorgeloos rijcomfort voor een vast maandbedrag

Private Lease

Zorgeloos rijcomfort voor een vast maandbedrag

Private Lease wordt niet meer aangeboden. Bestaande contracten blijven wel gewoon doorlopen. Heb je zo’n Private Lease-contract? Dan kun je op deze pagina terecht voor meer info.

Op zoek naar de juiste financiering voor je auto? Bij KBC vind je voor ieder type auto de juiste autolening.     

Private Lease: snel naar meer info over

Private Lease: schade en ongeval

KBC Private Lease Assistance is 24/24 bereikbaar op + 32 2 347 39 02. Je hebt recht op voertuigbijstand (dus geen personenbijstand) bij pech, een ongeval, (poging tot) diefstal, vandalisme, brand of een gestolen nummerplaat.

Het Private Lease bijstandsprogramma is geldig in België en in alle landen die op het verzekeringsbewijs (de groene kaart) staan.

Ruitschade hoef je niet aan te geven bij KBC Autolease, de verzekering en risicoregeling zijn inbegrepen in je contract. Maak (online) een afspraak bij Carglass of Autoglass Clinic. Zij herstellen sterretjes en vervangen je autoruit als het nodig is.

Om het ongeval aan te geven, moet je een Europees aanrijdingsformulier invullen en aan KBC Autolease bezorgen. Dat doe je zo:

 1. Vul een Europees aanrijdingsformulier in: zorg dat alles juist en volledig is.
 2. Onderteken het formulier, en laat de tegenpartij ook ondertekenen. 
 3. Bezorg het aanrijdingsformulier aan de schadedienst per e-mail of post.
  Per e-mail: scan het formulier in en mail het naar schadedienst@kbcautolease.be.
  Per post: stuur het formulier op naar dit adres: KBC Autolease – Dienst Schade, Pastoor Coplaan 100, 2070 Zwijndrecht
 4. Maak een afspraak met een erkende carrosseriehersteller voor de reparatie. 
 5. KBC Autolease brengt alle administratieve zaken voor je in orde en betaalt de factuur.
   

Om het ongeval aan te geven, heb je geen Europees aanrijdingsformulier nodig. Je hoeft alleen een aangifteformulier in te vullen en aan KBC Autolease te bezorgen.
Dat doe je zo:

 1. Download op deze pagina het formulier 'Aangifte nieuw ongeval zonder tegenpartij'. 
 2. Vul het formulier volledig in en bewaar het.
 3. Bezorg het aanrijdingsformulier aan de schadedienst per e-mail of post.
  Per e-mail: scan het formulier in en mail het naar schadedienst@kbcautolease.be.
  Per post: stuur het formulier op naar dit adres: KBC Autolease – Dienst Schade, Pastoor Coplaan 100, 2070 Zwijndrecht

Zodra we je aangifte ontvangen hebben, nemen we contact met je op via e-mail voor de herstelling.

Bandenwissel

Zijn je banden versleten of onherstelbaar beschadigd? Laat ze dan vervangen bij een erkende bandencentrale. Ter info: de wettelijke minimale profieldiepte is 1,6 mm. Als je twijfelt, kun je je banden laten controleren bij een erkende bandencentrale.

Dan ben je gerust in alle weersomstandigheden. Ook hitte, vorst of sneeuw. Met 4-seizoenenbanden mag je tijdens de winter in alle landen rijden waar winterbanden verplicht zijn.

Dat mag, op deze voorwaarden

 • Tijdens een onderhoudsbeurt of reparatie is gebleken dat de banden versleten zijn
 • De (erkende) garage vraagt op voorhand de bandenwissel aan bij KBC Autolease en respecteert de voorwaarden

Verkeersboetes

Als je akkoord gaat met je onmiddellijke inning, dan betaal je het bedrag in 1 keer binnen de vereiste termijn. Dat kun je doen op 3 manieren:
 

 • Op deze website 
 • Met de QR-code die je op het proces-verbaal vindt
 • Via overschrijving. Vermeld zeker de gestructureerde mededeling, want als je die vergeet kan je betaling niet toegewezen worden aan je proces-verbaal. De boete blijft dan onbetaald, en je zal een herinnering ontvangen. Als je dan nog niet correct betaalt, volgt een dagvaarding.
   

Betaal je de boete niet of te laat? Dan riskeer je een 'minnelijke schikking': een hogere boete. Als je dan nog altijd niet betaalt, krijg je een ‘bevel tot betalen’: het boetebedrag zal dan nog hoger zijn.

1. Was je op het moment van de verkeersovertreding niet de bestuurder van de auto?

 • Vul het betwistingsformulier online in op deze website. Vermeld in het formulier wie de bestuurder was op het moment van de overtreding. 
 • Print het ingevulde formulier af, onderteken het en stuur het binnen de 15 dagen nadat je de onmiddellijke inning ontvangen hebt naar Verkeersboetes, PB 30046, 1000 Brussel.

2. Was je op het moment van de verkeersovertreding wél de bestuurder van de auto maar ga je niet akkoord met de overtreding of het boetebedrag?

 • Vul het betwistingsformulier online in op deze website. 
 • Print het ingevulde formulier af, onderteken het en stuur het binnen de 15 dagen nadat je de onmiddellijke inning ontvangen hebt naar Verkeersboetes, PB 30046, 1000 Brussel.
 • Opgelet: de kans bestaat dat de parketmagistraat je betwisting niet aanvaardt. In dat geval riskeer je een hogere boete, of kan je gedagvaard worden voor de politierechtbank.

Meer informatie vind je op deze website.

 1. Ga je akkoord met je parkeerretributie? Dan betaal je de boete het best zo snel mogelijk. Vermeld zeker de gestructureerde mededeling!
 2. Ga je niet akkoord met je parkeerretributie? Neem dan rechtstreeks contact op met het parkeerbedrijf.

Als eerste kennisgeving zul je een briefje onder je ruitenwisser vinden. Als je de boete niet op tijd betaalt, ontvang je een eerste herinnering. Als je dan nog altijd niet betaalt, worden er extra kosten aangerekend.

Een tweede herinnering wordt altijd onmiddellijk door KBC Autolease betaald. Daarna sturen we je de factuur voor het bedrag van de boete + de extra kosten.

Als je tussendoor al betaald had, kun je een terugbetaling krijgen. Contacteer daarvoor het parkeerbedrijf met het bewijs van je betaling. Heb je nog vragen? Je Driver Care-medewerker helpt je graag verder.

Je zult de procedure van het land in kwestie moeten volgen, en de boete op tijd betalen. Als je niet akkoord gaat met je boete, moet je contact opnemen met de instantie die je de boete gestuurd heeft.

Ja. De rechtsbijstandsverzekeraar KBC Defendo vergoedt in dat geval de juridische kosten. Wil je rechtsbijstand? Bezorg ons dan een kopie van de dagvaarding op naam van de bestuurder en de keuze van advocaat.

 • Per e-mail: mail het naar schadedienst@kbcautolease.be
 • Per post: stuur het op naar dit adres: KBC Autolease – Dienst Schade, Pastoor Coplaan 100, 2070 Zwijndrecht

Kies je zelf geen advocaat, dan zal KBC Defendo er een kiezen voor je.

Extra opties, accessoires of wijzigingen

Je mag geen extra opties, accessoires of andere wijzigingen aanbrengen aan je leaseauto. Je mag dus bijvoorbeeld geen stickers op je auto plakken, spoilers toevoegen, ruiten verduisteren, velgen personaliseren of andere audio-installaties plaatsen.

Van een goed onderhouden auto geniet je eens te meer. Hier zijn enkele tips:

 • Controleer minimaal 1 keer per maand de vloeistofpeilen en bandenspanning.
  Breng de auto regelmatig naar het onderhoud: volg de voorschriften van de fabrikant en de meldingen van de boordcomputer.
 • Rijd niet roekeloos!

Je mag de leaseauto niet gebruiken voor deze zaken:

 • Betaald personen- of goederenvervoer
  Rijlessen aan gezinsleden die niet bij je inwonen
 • Autowedstrijden,
  Onwettige doeleinden
 • Gebruik dat afwijkt van het normale gebruik volgens de bestemming van de auto
 • Doeleinden die in strijd zijn met de voorwaarden van de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen
 • De leaseauto mag alleen bestuurd worden door een houder van een geldig rijbewijs. Een houder van een voorlopig rijbewijs mag ook gebruikmaken van de leaseauto. 
 • Als de bestuurder tijdelijk niet goed kan rijden, bijvoorbeeld door een voet in het gips, moet hij/zij een doktersattest kunnen voorleggen.
 • In geen geval mag de auto bestuurd worden door een persoon onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Dat geldt ook voor verdovende geneesmiddelen.

Preventieve controles voorkomen heel wat kopzorgen op lange termijn. Breng je auto daarom minstens 1 keer per jaar bij je merkgarage binnen voor controle.

Voor de periodieke onderhoudsbeurten volg je de instructies van de fabrikant zonder de voorziene kilometerstand te overschrijden.

Je merkgarage mag tussentijdse controles doen van alle vloeistofniveaus en van de bandendruk, halfweg de intervallen die door de fabrikant voorgeschreven zijn.

Voor het onderhoud moet je langsgaan bij een erkende merkverdeler of werkplaats in België. Nog wat tips:

 • Maak op tijd een afspraak met je merkgarage.
 • Vermeld op de dag van de afspraak altijd dat het een auto is van KBC Autolease.
 • Onderteken bij afhaling de reparatiebon van de garage voor akkoord. KBC Autolease zorgt rechtstreeks met de garage voor de betaling en volledige administratieve afhandeling.
 • Verzeker jezelf ervan dat de garage het onderhoudsboekje juist invult en afstempelt. 
 • Controleer regelmatig je bandenspanning, of laat ze controleren.

Je kunt je auto laten uitrusten met een trekhaak voor:

 •  Aanhangwagens met een Maximaal Toegelaten Massa (MTM) van maximum 750 kg 
 • Een fietsendrager

Als je een trekhaak neemt, zorgen wij voor de verplichte technische keuring vooraf. De kostprijs is ook inbegrepen in je huurprijs.

Vraag in de garage zeker naar het keuringsbewijs van je trekhaak wanneer je je leaseauto ophaalt, want je moet dit document altijd bijhebben.

Rijden in het buitenland

Vertrek gerust op vakantie: je mag met je leaseauto naar alle landen van de Europese Unie rijden.

Wil je de Schengenzone verlaten met je leaseauto? Vraag dan een verkeerstoelating aan via Renta Drive. Zo vermijd je moeilijkheden aan de grens, mocht je tegengehouden worden.

Tip: vraag minstens 14 dagen voor afreis je 'Drive Certificate' aan bij Renta Drive. Voor onder andere deze landen is een attest nuttig:

 • Bosnië-Herzegovina
 • Marokko
 • Montenegro
 • Servië
 • Tunesië
 • Turkije

Let wel: voor sommige landen buiten de Europese Unie kun je geen attest aanvragen. In die landen mag je de leaseauto niet gebruiken. Contacteer Renta Drive voor meer informatie. 

Goed om te weten:

 • Zwitserland en Noorwegen behoren niet tot de EU, maar je hebt er geen verkeerstoelating nodig.
 • Je hebt ook een toelating nodig voor landen die je onderweg doorkruist. Dus niet enkel voor het land van je bestemming. 
 • Je ontvangt het toelatingsattest na enkele werkdagen per e-mail en post.

Meer info vind je op de website van Rentadrive.

Heb je nog vragen? Je Driver Care-medewerker helpt je graag verder.

Rijd je naar of door Frankrijk? Houd er dan rekening mee dat je voor Parijs, Rijsel, Lyon en Grenoble een speciaal vignet nodig hebt: het zogenaamde CRIT’Air-ecovignet.

Het vignet is verplicht voor alle Franse en buitenlandse voertuigen: auto's, vrachtwagens, bestelwagens, bussen, touringcars, motorfietsen ... Zonder vignet riskeer je een boete.

Het is een ronde sticker en kost €4,80, verzending inbegrepen. Op deze website kun je het bestellen. Vraag het zeker op tijd aan! Je kleeft het rechtsonder op je voorruit.

Wil je meer weten over het CRIT’Air vignet of milieuzones in andere Europese steden? Op de VAB-website krijg je een duidelijk overzicht.

Alle auto's van KBC Autolease zijn verzekerd in België en in alle landen die op het verzekeringsbewijs (de groene kaart) staan.

 • Moet je auto hersteld worden in het buitenland? Dan moet je altijd eerst goedkeuring vragen aan KBC Autolease. Neem daarvoor contact op met KBC Private Lease Assistance op + 32 2 347 39 02 (24/24 bereikbaar). We geven je ook het adres van de dichtstbijzijnde garage.
 • Kost de reparatie meer dan 500 euro? Dan moet de garage eerst goedkeuring vragen aan de Technische Dienst van KBC Autolease op + 32 16 88 16 52. KBC Autolease brengt de afrekening dan rechtstreeks met de garage in orde. 
 • Moet je de factuur onmiddellijk betalen? Dan moet de garage een factuur (zonder btw!) opmaken op naam van KBC Autolease NV, Prof. Van Overstraetenplein 5, 3000 Leuven, België, met vermelding van het ondernemingsnummer BE 0422 562 385.
  Vul voor de terugbetaling dit formulier in en bezorg het aan KBC Autolease, samen met de factuur. Dan vergoeden wij de reparatiekosten die je betaald hebt.

Meer informatie

Wat is Private Lease?

Private leasing

Met Private Lease huur je als privépersoon een auto op langere termijn. Voor de gloednieuwe auto's is de looptijd 47 maanden, dus bijna 4 jaar. Voor onze tweedehandse auto's is de looptijd korter.

Waarom 47 maanden? Elke nieuwe auto moet na 4 jaar (= 48 maanden) naar de keuring. Bij 47 maanden is dat niet nodig, dat doen wij dan wel achteraf. Nog een zorg minder voor je!

Je betaalt een vast maandbedrag. Daarvoor krijg je een volledig uitgeruste auto en servicepakket. Haast alles is inbegrepen, zoals onderhoud, voertuigbijstand, autoverzekeringen en reparaties. Jij hoeft alleen maar je brandstof te betalen. 

Voor wie is Private Lease?

Rijden met een private lease auto

Voor iedereen die het comfort van een auto wil, zonder de zware investering en rompslomp van onderhoud, verzekeringen en onverwachte kosten.

Om een leasewagen te nemen, heb je een geldig rijbewijs nodig (zonder begeleider). Let wel: om gebruik te kunnen maken van Private Lease moet je minimaal 6 maanden klant zijn bij KBC.

Wat is inbegrepen?

Met een leaseauto rijd je pas echt zorgeloos. Want bovenop de auto krijg je een volledig servicepakket.

Onderhoudsbeurten, reparaties en tussentijdse autochecks hoef je niet te betalen. Zo rijd je met een auto die altijd tiptop in orde is.

Met de Voertuigbijstand Private Lease ga je zorgeloos de weg op. Pech, ongeluk of diefstal? Je kunt vertrouwen op onze voertuigbijstand, ook in het buitenland.

Kan je auto niet meteen gerepareerd worden? Dan krijg je een vervangwagen tot je auto gerepareerd is. 

Jij hoeft niets te doen voor de nodige autoverzekeringen: zowel je verplichte burgerlijke aansprakelijkheid als je rechtsbijstand zijn inbegrepen in het huurbedrag. Ze staan op naam van KBC Autolease.
 

 • Burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen
  Als je met je auto op de openbare weg rijdt, is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verplicht. Ze vergoedt de schade die je aan anderen toebrengt als je zelf een ongeluk veroorzaakt. Ze is geldig in België en in alle landen die op het verzekeringsbewijs (de groene kaart) staan.

 • Rechtsbijstand
  Als aanvulling bij de burgerlijke aansprakelijkheid motorrijtuigen voorzien we een rechtsbijstandsverzekering. Die kun je gebruiken voor strafrechtelijke en burgerrechtelijke verdediging. Ze dient vooral om eventuele schade aan je auto te verhalen op de persoon die ervoor aansprakelijk is.

 • Risicoregeling
  KBC Autolease neemt de risico’s van het volledig of gedeeltelijk tenietgaan van de auto (bijvoorbeeld door diefstal, eigen schade, storm en ruitbreuk) ten laste. Bij opzet, schuld of eigen fout betaal je een vrijstelling van 250 euro.

Ook daar mag je gerust over zijn. Wij regelen alles voor je: zowel je inschrijvingstaks als je verkeersbelasting.

Aan jou de keuze: zomerbanden (standaard inbegrepen) of 4-seizoenenbanden (kleine meerprijs). 

Kies je 4-seizoenenbanden? Dan rijd je meteen veilig in alle weersomstandigheden, het hele jaar door. Met de 4-seizoenenbanden mag je tijdens de winter in alle landen rijden waar winterbanden verplicht zijn.

Zijn je banden versleten? We vervangen ze gratis voor je. 

Wat is niet inbegrepen?

Het is nuttig (maar niet wettelijk verplicht) om zelf nog een persoonlijke ongevallenverzekering te nemen. Zo is ook de bestuurder verzekerd tegen lichamelijke schade. Want een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (die je bij je leaseauto krijgt) vergoedt alleen de passagiers.

De voertuigbijstandverzekering is zonder personenbijstand. Je kunt hiervoor een aparte reisverzekering nemen.

Je hebt al een Private Leaseauto?

DriverCare
Pastoor Coplaan 100, 2870 Zwijndrecht
Maandag tot vrijdag van 8 tot 17.30 uur

Teruggave van de auto

Je leasecontract loopt ten einde, en je vragen over de inlevering van je auto nemen begrijpelijkerwijs toe. Hoe en waar lever je de auto terug in? Wat gebeurt er bij schade? Je leest het hier.

Je bezorgt de auto terug aan KBC Autolease in nette staat, en samen met

 • Inschrijvingsbewijs (= kentekenbewijs)
 • Gelijkvormigheidsattest
 • Onderhoudsboekje
 • Verzekeringsbewijs (= groene kaart)
 • Bewijs van technische keuring (indien van toepassing)
 • Codes
 • Originele nummerplaat
 • Alle sleutels
 • Software van het navigatiesysteem
 • Reservewiel/antidiefstalbout
 • Wettelijke kit: brandblusapparaat, gevarendriehoek, verbanddoos, fluorescerend hesje
 • Originele velgen

En eventueel ook:

 • Bijkomende zetels
 • Bagagerek
 • Afdekscherm
 • Alle andere mogelijke sleutels (bijvoorbeeld van de trekhaak)
 • Lever de auto netjes in, zowel het interieur als het exterieur
 • Zorg ervoor dat je aanwezig bent bij de expertise van de auto

Als deze 2 punten niet in orde zijn, kunnen we kosten aanrekenen.

 • De auto is niet aanwezig bij de ophaling: €150
 • Het inschrijvingsbewijs ontbreekt: €150
 • Het gelijkvormigheidsattest ontbreekt: €150
 • De originele nummerplaat ontbreekt: €150
 • Niet alle sleutels worden afgegeven (minimum 2 waarvan zeker de masterkey): €300
 • Software van het navigatiesysteem ontbreekt: €150

VAB Fleet Services controleert de auto op het parkeerterrein in Londerzeel. Van de zichtbare schade worden foto’s genomen. Andere schade dan de normale gebruiksschade wordt gefactureerd als eindecontractschade.

KBC Autolease hanteert bij de bepaling van de normale gebruiksschade uitsluitend objectieve criteria en richtlijnen van Renta (de Belgische Beroepsvereniging van Voertuigenverhuurders) voor de evaluatie van personenwagens en bedrijfsvoertuigen.

Dankzij de zogenaamde smart repair (alternatieve hersteltechnieken met een goede prijs-kwaliteitverhouding) kunnen de herstelkosten laag gehouden worden. 

Neen, dat is niet mogelijk.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over Private Lease? Neem een kijkje naar onze Veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet tussen? KBC Live staat voor je klaar: elke werkdag van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.