KBC ondersteunt scholen

Ontdek hoe

KBC ondersteunt scholen

Ontdek hoe

Bij KBC zijn we bezig met bankieren en verzekeren. Dat is ons vak. Maar we sponsoren ook initiatieven die te maken hebben met opleiding en preventie. Voor leerkrachten en leerlingen hebben we dus heel wat in petto.

Sam de Verkeersslang

Dit interactieve spel werd speciaal ontwikkeld om ouders en kinderen te stimuleren veilig en milieuvriendelijk naar school te komen. Alle scholen kunnen deelnemen, groot en klein, kleuter- en basisscholen. Doe dus zeker mee!

Tijdens de campagneweek plakken uw leerlingen stippen op het spandoek van Sam de Verkeersslang als ze veilig en milieuvriendelijk naar school komen. Naast het campagnemateriaal zorgt KBC ook voor 50 fluohesjes per school.

www.verkeersslang.be

Skillville

Bent u een leerkracht secundair onderwijs? Wilt u tijdens de les ook aandacht besteden aan financiële educatie? Dan hebben we goed nieuws.

KBC en Skillville slaan namelijk de handen in elkaar voor een interessant aanbod. We hebben heel wat codes klaarliggen waarmee u gratis toegang krijgt tot Skillville.

Deze onlinetool werd ontwikkeld in samenwerking met de Katholieke Hogeschool Limburg en legt vooral de nadruk op financiële educatie (sociale zekerheid, studentenarbeid, phishing, tax-on-web, enz.). Ook andere onderwerpen, zoals politiek en actualiteit en preventie komen aan bod.

Per graad zijn er kant-en-klare lespakketten die:

  • inspelen op een actieve manier van lesgeven;
  • accenten leggen op participatie, vaardigheden en oefeningen;
  • uw leerlingen zullen helpen om hun vakoverschrijdende eindtermen te behalen.

Geïnteresseerd? Vraag uw gratis toegangscode aan via www.kbc.be/skillville.

De KBC-Beleggerskoers

Elk jaar organiseert KBC een groots opgezet beursspel waarin u samen met uw leerlingen ontdekt wat er zich achter de schermen van Wall Street allemaal afspeelt. Zo maken ze op een speelse manier kennis met het reilen en zeilen op de beursvloer. Zónder de risico’s die echte beleggers lopen, maar mét kans op leuke prijzen.

Tijdens het spel helpt u uw leerlingen om elk hun eigen beleggingsportefeuille samen te stellen. Op de site van de KBC-Beleggerskoers kunnen ze ook speciaal uitgewerkte oefeningen maken. Zo leren ze op een interactieve manier over beleggen. Alle documentatie sluit naadloos aan bij de economische leerplannen en VOET’en. Is de KBC-Beleggerskoers afgelopen? Dan vindt u alle lespakketten over beleggen op www.kbc.be/scholen.

Rijbewijs

Kriebelt het bij uw leerlingen om zelf achter het stuur te kruipen? Dan helpen we hen graag op weg. Op www.kbc.be/rijbewijs ontdekken ze in een handig filmpje alles wat ze moeten weten over hoe ze kunnen slagen voor het theoretisch rijbewijs.

Er staan ook 10 korte video’s waarin de basiskneepjes van het autorijden haarfijn worden uitgelegd. En met de handige app KBC Drive voor smartphone en tablet kunnen uw leerlingen gratis proefexamens doen voor hun theoretisch rijexamen. Zo gaan ze goed voorbereid de weg op!

StressFactor

Houden uw leerlingen van muziek en steken ze graag de handen uit de mouwen? Dan is StressFactor echt iets voor hen. Ze organiseren namelijk zelf een muziekfestival op school, met alles erop en eraan! En de sterren die ze op het podium willen zien? Die kiezen ze zelf!

StressFactor biedt alle informatie en ondersteuning om uw school samen met uw leerlingen om te toveren tot een heus festivalterrein met podium, (inter)nationaal bekende artiesten of bands en leuke randanimatie. En dat gewoon op de speelplaats en tijdens de schooluren!

www.stressfactor.be 

Lespakket Leren beleggen

Voor wie

Dit lesmateriaal is ontwikkeld voor leerlingen in het secundair onderwijs van 15 jaar en ouder. Het materiaal is in de eerste plaats bedoeld als aanvulling op het vak economie of bedrijfseconomie. Ook in het kader van de vakoverschrijdende eindtermen, context 6 Socio-economische samenleving, kan gebruik gemaakt worden van het lespakket. Bovendien kan ook binnen de vrije ruimte met het lespakket gewerkt worden.

Door de brede opzet is het materiaal ook geschikt voor lessen in het kader van management en organisatie en andere economische vakken in het hoger onderwijs.

In laatste instantie is het lespakket zeker een basis voor individuen die interesse hebben voor beleggen en die wegwijs gemaakt willen worden in de materie.

Inhoud en methode

Het lespakket bestaat uit verschillende modules. Elke module start met de doelstellingen die bereikt zullen worden. Leerkrachten kunnen op deze manier de koppeling maken met de leerplandoelstellingen. In de verschillende modules wordt bovendien verwezen naar actueel materiaal op de website van KBC. Ook wordt de theorie vaak nog extra toegelicht aan de hand van didactische filmpjes.

Na iedere module is er de mogelijkheid om aan de hand van oefeningen de opgedane kennis te testen. In de oefeningen komen zowel begrippenkennis, toepassingen als meerkeuzevragen aan bod.

Doelstellingen

Het doel van de cursus Leren beleggen is de doelgroep de basisprincipes en -begrippen van beleggen bij te brengen. Aan het eind van de cursus moet de gebruiker in staat zijn ze te herkennen in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld in media als het journaal, dagbladen en internet. De bovengemiddeld geïnteresseerde leerling / gebruiker moet aan het eind van de cursus een eigen portefeuille kunnen samenstellen en de gemaakte keuzes kunnen onderbouwen.

Materiaal

Op stap met de klas!

Plant u een uitstap of schoolreis met uw klas? Steek dan zeker uw licht op bij Omnia Travel. In samenwerking met KBC heeft Omnia Travel een specifiek aanbod uitgewerkt voor uitstappen en schoolreizen in het buitenland. Hebt u vragen? Mail gerust naar schoolreizen@omniatravel.be of bel 09 269 90 61.

schoolreizen.omniatravel.be 

KBC-kalendermappen

U hebt ze de afgelopen jaren misschien al gezien of gebruikt: onze kalendermappen. Een handige opbergmap om uw drukke leven en dat van uw leerlingen een beetje te organiseren. Ook dit schooljaar hebben we voor een mooi exemplaar gezorgd.

Wilt u ook zo’n handige en gratis kalendermap voor uzelf en uw leerlingen? Ga dan zeker langs in een KBC-bankkantoor of bij een KBC-verzekeringsagent in uw buurt en vraag ernaar.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Wanneer starten met pensioensparen?

Wanneer starten met pensioensparen?

Start je met werken en ben je minstens 18 jaar, dan kun je beginnen pensioensparen. Een absolute aanrader, want vroeg starten heeft zo zijn voordelen.
Jongerenrekening

Jongerenrekening

Ben je jonger dan 25 jaar? En wil je veel gratis voordelen? Open je KBC-Plusrekening dan snel online!
Hoe wordt mijn pensioensparen belast?

Hoe wordt mijn pensioensparen belast?

Als je 60 wordt of 10 jaar na het aangaan van je pensioensparen ben je een eenmalige gunstige eindbelasting verschuldigd.
Waarom een zorgplan nemen?

Waarom een zorgplan nemen?

Luister naar de getuigenis van Margot