KBC ondersteunt je school

Ontdek ons scholenaanbod

KBC ondersteunt je school

Ontdek ons scholenaanbod

Bij KBC zijn we bezig met bankieren en verzekeren. Dat is ons vak. Maar we sponsoren ook initiatieven die te maken hebben met opleiding en preventie. Voor leerkrachten en leerlingen hebben we dus heel wat in petto.

Sam de Verkeersslang: veilig naar school

Sam de Verkeersslang is een interactief spel waarbij jij als leerkracht samen met de leerlingen, dagelijks stippen op het spandoek van Sam de Verkeersslang kleeft. Zo houden jullie samen de veiligheid en het milieu in de gaten!

Met dit initiatief voor kleuter- en basisscholen ondersteunt KBC veilig en milieuvriendelijk verkeer naar school. Naast het spandoek en de stickers ontvangt je school voor aan de schoolpoort ook de leuke vlag van Sam. Verder krijg je ook informatiemateriaal voor de ouders.

Skillville:samen oefenen

Ben je een leerkracht secundair onderwijs? Wil je tijdens de les ook aandacht besteden aan financiële vorming? Dan hebben we goed nieuws: KBC en Skillville slaan de handen in elkaar!
 
Dankzij KBC krijg je gratis toegang tot Skillville. Deze onlinetool werd ontwikkeld in samenwerking met de Katholieke Hogeschool Limburg. Het biedt je leerlingen een digitaal oefenplatform. De online oefeningen spitsen zich vooral toe op financiële vorming (sociale zekerheid, studentenarbeid, phishing, tax-on-web….). Daarnaast komen ook andere onderwerpen zoals politiek, actualiteit en preventie aan bod.

Per graad zijn er kant-en-klare lespakketten die:

  • je als leerkracht ondersteunen bij het activerend lesgeven;
  • accenten leggen op participatie, concrete vaardigheden en oefeningen;
  • je leerlingen helpen om de vakoverschrijdende eindtermen te behalen.
Vraag je gratis toegangscode voor Skillville aan

Een rijbewijs halen: oefenen met enkele apps

Kriebelt het bij je leerlingen om zelf achter het stuur te kruipen? We helpen hen graag op weg. KBC biedt enkele leuke en handige tools om vlot hun rijbewijs te behalen.

  1. Met de gratis applicatie KBC Drive oefenen je leerlingen voor het theoretisch rijexamen. De app beeldt verkeersituaties af en stelt daarover vragen. Net zoals in het theoretisch rijexamen. Op het einde van de test verschijnt dadelijk de behaalde score.
  2. Met KBC Start2Drive wordt oefenen voor het parktisch rijexamen een fluitje van een cent. Goed om te weten: als de wagen van hun ouders verzekerd is bij KBC vallen ze onder de polis van hun ouders.
  3. KBC DriveSafe helpt je leerlingen om prima chauffeurs te worden. Theoretisch en praktisch rijbewijs op zak? Dan kunnen je leerlingen de baan op. Met KBC DriveSafe biedt KBC daarbij welkome ondersteuning. De app registreert hun rijgedrag en geeft handige tips en nuttige feedback.

StressFactor: feest op school

Houden je leerlingen van muziek en steken ze graag de handen uit de mouwen? Dan is StressFactor echt iets voor hen. Stressfactor begeleidt hen terwijl ze op school zelf een écht muziekfestival organiseren. Met alles erop en eraan. En de sterren die ze op het podium willen zien? Die kiezen ze zelf!

StressFactor biedt alle informatie en ondersteuning om samen met je leerlingen je school om te toveren tot een heus festivalterrein met podium, (inter)nationaal bekende artiesten of bands en leuke randanimatie. En dat gewoon op de speelplaats en tijdens de schooluren! Uiteraard is KBC ook van de partij en komen wij je speelplaats mee opfleuren met een leuke activiteit of stand.

Op stap met de klas!

Plan je een uitstap of schoolreis met je klas? In samenwerking met KBC biedt Omnia Travel een specifiek aanbod voor uitstappen en schoolreizen in het buitenland.

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Je eigen K'Ching-app aanpassen

Je thema veranderen, vrienden toevoegen en saldo bekijken op je smartphone zonder aan te melden in K'Ching?
Je eigen K'Ching-app aanpassen

Opzegging contract

Opzegging contract

Wat gebeurt er met je spaarrekening als je overlijdt?

Bij overlijden is KBC verplicht tijdelijk alle rekeningen te blokkeren. Verneem hoe en wanneer de spaargelden worden vrijgegeven.
Wat gebeurt er met je spaarrekening als je overlijdt?

K'Ching: mobiel bankieren voor jongeren

Ontdek K'Ching, dé mobile banking-app voor je tieners.
K'Ching: mobiel bankieren voor jongeren