KBC ondersteunt je school

Ontdek ons scholenaanbod

KBC ondersteunt je school

Ontdek ons scholenaanbod

Bij KBC zijn we bezig met bankieren en verzekeren. Dat is ons vak. Maar we sponsoren ook initiatieven die te maken hebben met opleiding en preventie. Voor leerkrachten en leerlingen hebben we dus heel wat in petto.

Get-a-Teacher: Een gratis expert voor jouw klas

Wat doet een bank precies? Hoe werkt een lening? Wat als je later een eigen zaak wilt?
Zelf je eigen weg vinden in de financiële wereld, is allesbehalve evident als jongere. Toch is het een essentiële vaardigheid. Daarom ontwikkelden we Get-a-Teacher.

Het initiatief Get-a-Teacher biedt gratis lespakketten aan zodat jongeren praktisch leren omgaan met geld en kritisch leren nadenken over bijvoorbeeld kredieten, phishing, verzekeringen,…

Deze lespakketten worden gegeven door een KBC-medewerker die gebeten is door het onderwijs én zijn/haar job bij de bank of verzekeraar. De geknipte persoon dus om het verhaal vanuit de praktijk te vertellen.

Aanbod

Middelbaar

Voor het middelbaar zijn er 6 interactieve lespakketten op jongerenmaat die elk 2 lesuren in beslag nemen:

 • 1ste graad: Wees een held met je geld
 • 2de graad: Slim leren omgaan met geld
 • 2de graad: Budgetbeheer
 • 3de graad: Slim leren omgaan met geld
 • 3de graad: Budgetbeheer
 • 3de graad en 7de jaar economie en handel: ondernemen is spannend

Hoger onderwijs

Voor het hoger onderwijs zijn er 5 interessante lespakketten die elk 2 of 3 lesuren in beslag nemen:

 • Word je eigen baas! Hoe doe je dat?
 • Hoe je als internationale ondernemer indekken tegen schommelende wisselkoersen?
 • Het monetaire beleid: zijn we voor eeuwig op weg naar een lage rente?
 • Reisgids voor micro financieren
 • Bankieren in uitdagende tijden
Vraag je lespakket met lesgever aan

Een rijbewijs halen: oefenen met enkele apps

Kriebelt het bij je leerlingen om zelf achter het stuur te kruipen? We helpen hen graag op weg. KBC biedt enkele leuke en handige tools om vlot hun rijbewijs te behalen.

 • Met de gratis applicatie KBC Drive oefenen je leerlingen voor het theoretisch rijexamen. De app beeldt verkeersituaties af en stelt daarover vragen. Net zoals in het theoretisch rijexamen. Op het einde van de test verschijnt dadelijk de behaalde score.
Help je leerlingen op weg

StressFactor: feest op school

Houden je leerlingen van muziek en steken ze graag de handen uit de mouwen? Dan is StressFactor echt iets voor hen. Stressfactor begeleidt hen terwijl ze op school zelf een écht muziekfestival organiseren. Met alles erop en eraan. En de sterren die ze op het podium willen zien? Die kiezen ze zelf!

StressFactor biedt alle informatie en ondersteuning om samen met je leerlingen je school om te toveren tot een heus festivalterrein met podium, (inter)nationaal bekende artiesten of bands en leuke randanimatie. En dat gewoon op de speelplaats en tijdens de schooluren! Uiteraard is KBC ook van de partij en komen wij je speelplaats mee opfleuren met een leuke activiteit of stand.

Tover je school om tot een festival

Op stap met de klas!

Plan je een uitstap of schoolreis met je klas? In samenwerking met KBC biedt Omnia Travel een specifiek aanbod voor uitstappen en schoolreizen in het buitenland.

Ontdek het aanbod

Nalatenschappen

Bij KBC kun je bij het overlijden van een naaste rekenen op ons team Nalatenschappen. We staan je bij in het afhandelen van je bank- en verzekeringszaken.

Maak hier je persoonlijke checklist 'uit elkaar'

Je bent momenteel gehuwd of (wettelijk) samenwonend en besluit uit elkaar te gaan.  Dat heeft onvermijdelijk als gevolg dat je enkele zaken in orde moet brengen. Zo kunnen je bank- en verzekeringszaken een invloed hebben op heel wat domeinen. Deze checklist helpt je om niets over het hoofd te zien.

KBC Home & Pension Plan

Een mooi aanvullend pensioen opbouwen op lange termijn en op een fiscaal voordelige manier? Lees meer.

Persoonlijke lening

 • Extra scherp tarief, ook online
 • Zelfs zonder KBC-zichtrekening
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.