Een betere bestemming voor je wisselgeld?

Het zal je vast en zeker eens overkomen zijn: kleingeld dat plots ergens opduikt. Onder de sofa, paparassen in een schuif, het vloermatje van je auto, … steevast een aangename verrassing! Maar misschien had je wel meer kunnen doen met dat geld.

Om te voorkomen dat je te pas en te onpas muntjes laat rondslingeren: probeer zoveel mogelijk digitaal te betalen. Dat gaat tegenwoordig veilig met je debetkaart, smartphone en wearables. Eens je dat doet, voel je je al meteen rijker. Oké, misschien niet helemaal … maar alle beetjes helpen!

Nu dat kleingeld netjes op je rekening staat, is het tijd om te bekijken of we er niet wat meer mee kunnen aanvangen …

Mondjesmaat

Het veiligste is natuurlijk om alles op je spaarrekening te laten staan. Alleen brengt dat door de lage rente dezer dagen maar bitter weinig op. Sterker nog: door de jaarlijkse inflatie daalt na verloop van tijd de waarde van je geld.

Bereid om risico te nemen? Dan is beleggen misschien wat voor jou. Zwem je niet in het geld? Hoeft niet. Beleggen gaat ook met kleine bedragen. In KBC Mobile is daar zelfs iets speciaal op gevonden: Beleggen met je wisselgeld.

Met deze functie kun je elk bedrag laten afronden naar de volgende euro. Frietje gekocht voor 2,70 euro? Dan gaat er 3 euro van je rekening. Die 30 cent staat even opzij. Zit je na een tijdje aan 10 euro? Dan stort KBC dat bedrag automatisch in je beleggingsplan.

Intensief moet je er zeker niet mee bezig zijn. Dat doen de KBC-beheerders van het fonds wel in je plaats. Zij volgen de evolutie van de financiële markten op, zodat jij het niet hoeft te doen.

Geen sprint, maar marathon

Allemaal goed en wel, maar waarom zou je beleggen? Garanties dat je geld zal stijgen door het op de beurs te plaatsen, zijn er niet. Er bestaat hoe dan ook een risico dat je beleggingen verlieslatend zijn. Anderzijds zijn er wel de statistieken. Die tonen aan dat je op langere termijn over het algemeen een hoger rendement mag verwachten.

Op jonge leeftijd starten met beleggen heeft in ieder geval zijn voordelen. Zo heeft je geld heel wat jaren de tijd om te stijgen in waarde. Je belegt dan ook best met geld dat je kunt missen. Omdat beleggen met je wisselgeld over zo’n kleine bedragen gaat, zul je er echter niet veel van merken.

Je volgende ijsje wordt op die manier wel een tikkeltje duurder. Maar misschien levert het je op langere termijn wel voldoende op om zorgeloos extra bolletjes aan te kopen.

Download KBC Mobile

Onderdeel van

Gerelateerde artikels

Besparen met je banking app

Kortingen, solden, promoties: iedereen is er dol op. Maar wist je dat je ook met je banking app geld kunt uitsparen?