Met wat betalen in welke situatie?

Betalen kun je op heel wat verschillende manieren. In je portefeuille bevindt zich – hopelijk! – wat cash geld en een debetkaart. Maar er zijn nog andere mogelijkheden om te betalen. Wanneer komt wat precies van pas? Tijd voor een kort overzicht!

Een goed gevulde portefeuille, dat heeft iedereen toch graag? “Geld maakt niet gelukkig”, zeggen ze nochtans. Maar zo’n stapel geldbriefjes … het heeft toch wat! Alleen raden we je niet aan om er de hele dag mee rond te lopen. Da’s niet zo veilig en er zijn tal van praktischere manieren om te betalen.

Met de kaart of contant?

Heeft cash geld dan geen nut meer? Toch wel. Soms aanvaarden handelaars zelfs alleen maar cash. Denk maar aan een kleine, lokale marktkraam. Ook op café hebben mensen vaak de neiging om gewoon cash te betalen. Dat trakteert ook iets makkelijker, hè? Schol!

Een debetkaart, die heb je dan weer maar beter altijd op zak. Je kunt er geld mee afhalen en natuurlijk ook in heel veel gevallen mee betalen.

Of misschien betaal jij zoals zovelen tegenwoordig met je smartphone. Dat kan in de winkel, online en onder vrienden. Zo’n QR-code scannen is super-eenvoudig, je moet het maar eens proberen met KBC Mobile. Daar zit sinds kort trouwens ook Payconiq in. Met Payconiq betaal je je vrienden zelfs zonder hun rekeningnummer te kennen. Hoe dat werkt? Gewoon via hun telefoonnummer. Handig! 

Grotere plannen

Van plan om een grotere aankoop te doen, maar zit je wat krap bij kas? Dan komt een kredietkaart van pas. Ideaal ook om je nu al epische zomervakantie mee te boeken. Met een kredietkaart kun je nu meteen een aankoop doen, maar moet je het pas volgende maand betalen. Spreid je het bedrag liever over meerdere maanden? Kan ook! Bij KBC zijn kredietkaarten even flexibel als Nina Derwael. Bij gespreide betaling moet je wel interesten betalen op het uitstaande kapitaal.

Geld is er natuurlijk niet alleen om te spenderen. Wil je maandelijks wat opzij zetten, maar ben je wat vergeetachtig? Gebruik dan een doorlopende opdracht. Kan ook handig zijn als je bijvoorbeeld een vaste kost zoals je huishuur moet betalen.

Zodra je ook variabele kosten hebt, zoals facturen voor elektriciteit of internet, raden we je een domiciliëring aan. Dan geef je op voorhand eenmalig de toestemming om de betaling elke keer automatisch te laten uitvoeren. Vinden we toch wat leuker dan zelf overschrijvingen doen.

Download KBC Mobile

De KBC-Kredietkaart Silver en de KBC-Kredietkaart Gold zijn kredietkaarten met als kaartuitgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België, BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026 256 A. Het KBC Flex Budget is een kredietopening van onbepaalde duur met de KBC-Kredietkaart Silver, de KBC-Kredietkaart Gold of de KBC-Kredietkaart Platinum als bijkomend kredietopnemingsmiddel. Kredietgever en kaartuitgever: KBC Bank NV. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kaartaanvraag of kredietaanvraag door KBC Bank NV.

Onderdeel van

Gerelateerde artikels

#Hoedoekda, wadisda?

Hoedoekda is een platform voor en door jongeren, bedoeld om je ambities in het leven waar te maken. We geven een antwoord op dingen die ertoe doen.

Besparen met je banking app

Kortingen, solden, promoties: iedereen is er dol op. Maar wist je dat je ook met je banking app geld kunt uitsparen?