Mijn factuur betalen zonder zorgen

Keitof, een brief in de bus! Of toch niet? Een enveloppe met een rechthoekig venster voorspelt vaak weinig goeds. Dit zou wel eens een factuur kunnen zijn. Maar als je ze laat liggen, verdwijnt ze ook niet vanzelf. Hoe zorg je ervoor dat je je factuur niet uit het oog verliest? Met deze tips betaal je altijd op tijd.

Mijn factuur niet betaald, wat nu?

Wist je dat 4 op de 10 Belgen wel eens een factuur laten liggen? Hoewel we allemaal durven uitstellen, zijn er pittige gevolgen voor wie zijn factuur vergeet.

• Vermijd extra kosten. Wie te laat is, betaalt interest: een procent van het bedrag van je factuur erbovenop
• Je kunt op een zwarte lijst van wanbetalers belanden
• Je kunt iemand anders in financiële problemen brengen
• Zelf word je ook graag terugbetaald, toch?

Handige geheugensteuntjes

Vergeetachtig zijn met facturen heeft dus jammerlijke gevolgen voor jezelf en voor anderen. Daarom zijn hier een aantal geheugensteuntjes. Zo kun je:
 

Je facturen inscannen met je smartphone. Je toestel neemt de gegevens vanop de brief automatisch over. Dat bespaart tijd en moeite!

Digitale facturen scannen met de Smartpaste tool: de tool scant de digitale factuur en vult de gegevens vanzelf in. Van het bedrag en het rekeningnummer tot de gestructureerde mededeling.

Een domiciliëring aangaan. Dat is kiezen voor gemak. Je geeft aan dat je betaling altijd op hetzelfde moment zal doorgaan. Zo hoef je er ook zelf niet meer aan te denken.

Een domiciliëring, wat is dat?

Een domiciliëring is een afspraak met het bedrijf waar je iets koopt en zult kopen in de toekomst. Je geeft dat bedrijf de toestemming om het bedrag dat je moet betalen meteen van je rekening te halen. De betalingen gebeuren dus automatisch.  

Wat je moet onthouden over domiciliëringen:

• Altijd op tijd

• Zowel in binnen- en buitenland

• Een flexibele tool: je kunt je betaling herroepen of blokkeren, binnen een bepaalde termijn weliswaar

• Je kunt aan de bank een maximumbedrag opgeven

Download KBC Mobile

Onderdeel van

Gerelateerde artikels