Abonnementen: enkele toffe tips en trends

Je bent vast op een heleboel zaken geabonneerd. Abonnementen krijgen dan ook steeds vaker een plaats in ons leven én in ons budget. Zo weten we dat 1 op de 2 Belgen elke maand 200 tot 500 euro aan abonnementen uitgeeft. We vertellen je graag meer over leuke abonnemententrends en delen enkele tips om het overzicht te bewaren.

Abonnementen zijn populair, maar helaas niet gratis. Weet jij hoeveel je maandelijks uitgeeft aan je abonnementen? Je zou er weleens van kunnen schrikken! Dit zijn de populairste abonnementen op een rijtje.

Wat betaalt een jongere gemiddeld voor:

Een gsm-abonnement: je kunt vandaag niet meer zonder natuurlijk! Eventjes een YouTube-filmpje bekijken, een paar foto’s sturen via 4G of online shoppen. Hoe meer je dat doet zonder wifi, hoe meer een gsm-abonnement kost.


    Gemiddelde prijs: tussen 10 en 20 euro per maand.


Streamingdiensten: naar je favoriete films en series kijken of muziek beluisteren zonder je ziel te moeten verkopen aan reclame, ook dat kost geld.


    Gemiddelde prijs:
tussen de 20 en 30 euro per maand.


Openbaar vervoer:
dit hangt erg af van waar je woont en welke verplaatsingen je maakt natuurlijk. Een keer per week van en naar je kot pendelen of elke dag naar het werk, dat heeft een impact op de prijs van je abonnement.


    Gemiddelde prijs:
250 euro per jaar.


Kranten of tijdschriften: niet iedereen heeft natuurlijk een abonnement op een krant of tijdschrift, maar geef toe, leuk zijn ze zeker. Studeer je? Dan kun je via je universiteit of hogeschool waarschijnlijk een goedkoper tarief scoren.


    Gemiddelde prijs: tussen 10 en 25 euro per maand zonder kortingen.


Fitness:
is weer helemaal in. Zeker in de winter, want dan is het ’s morgens en ’s avonds nog te donker om gezellig buiten te sporten.


    Gemiddelde prijs
: 20 euro per maand.

Hoeveel geef jij uit?

Heb je veel abonnementen afgevinkt? En vooral: weet jij hoeveel je eraan uitgeeft? Voor de populairste bovengenoemde abonnementen komen wij aan een gemiddelde van 100 euro per maand. Dat kan tellen!

4 tips om te besparen op je abonnementen

1. Deel abonnementen met je vrienden en familie.
2. Check of je niet te veel betaalt voor een abonnement. Gebruik je niet al de data in een gsm-abonnement? Dan verander je beter de gekozen formule!
3. Kun je je abonnement niet meteen opzeggen? Zet dan een reminder in je telefoonagenda vóór je contract automatisch verlengd wordt.
4. Zet abonnementen op je cadeaulijstje voor een verjaardag of voor kerst. Dan hoef je ze zelf al niet meer te kopen!

Originele abonnementen die het proberen waard zijn

Ja, abonnementen zijn prijzig, maar vaak is het alternatief nog duurder. Deze abonnementen komen misschien wel van pas.


Maaltijdboxen: een abonnement om van te smullen, wie zegt daar nee tegen? Zo kun je boodschappen aan huis laten leveren of je laten verleiden door een maandelijkse box met chocolade of thee.


Fietsabonnement:
dat gaat voor deelfietsen of leasefietsen, dat zijn fietsen die je kunt huren.


Een abonnement voor je meubels:
jawel, ook dat kan tegenwoordig. Superhandig als je maar tijdelijk ergens woont of plannen hebt om binnenkort kleiner of groter te gaan wonen.


Beautyboxen: elke maand of elk trimester nieuwe schoonheidsproducten aan huis geleverd, dat is pas een idee! Maar wacht, dat bestaat gewoon al. Geen gevloek meer dus, als die dagcrème plots op is.


Museumpas:
jongeren krijgen korting in musea, en terecht! Ben je net te oud voor deze kortingen of ga je gewoon zo vaak naar tentoonstellingen? Tijd voor een abonnement!

Kun je nog tips gebruiken om beter te sparen of doe je graag een volledige check-up van je financiële situatie? Check dan zeker het Hoedoekda-platform van KBC.

Onderdeel van