Instantoverschrijving: handiger dan je denkt!

Alles gaat almaar sneller. Een film kijken? Met een druk op de knop ben je ‘m aan het streamen. Een bestelling plaatsen? De volgende dag ligt je pakketje op je deurmat, als het al niet de dag zélf is. Zit je er verveeld mee dat iemand op je geld moet wachten? Dankzij de instantoverschrijving is dat nergens voor nodig. Zo’n overschrijving gebeurt sneller dan de 100 meter van Usain Bolt en dat heeft zo zijn voordelen.

De naam zegt het zelf al, met een instantoverschrijving schrijf je geld over dat vrijwel meteen op de rekening van iemand anders zal staan. Een leuke gimmick of komt het ook echt van pas?

Snel foutjes rechtzetten

Als je een verstrooide professor bent, is de instantoverschrijving in ieder geval een godsgeschenk. Bijvoorbeeld: iemand uit je vriendenkring is zo vriendelijk om het verjaardagscadeau van een gemeenschappelijke vriend voor te schieten. Klinkt goed, tot je een week later plots beseft dat je nog geen geld teruggestort hebt.

Waar je vriend vroeger nóg enkele dagen moest wachten tot het geld er was, is tegenwoordig geen langere wait of shame meer nodig. In een flits is het geld overgeschreven en je vergetelheid rechtgezet.

Wanneer je maar wilt

Goed om te weten: zo’n instantoverschrijving werkt op elk moment van de dag, 7 dagen op 7. Als je dus tijdens een nachtje uit je drankjes meteen wilt terugbetalen, kan dat perfect. Althans, als het niet-alcoholische drankjes zijn, anders let je misschien toch maar beter even op.

Of er een kost aan zo’n overschrijving verbonden is, hangt dan weer af van bank tot bank. Bij KBC is een instantoverschrijving uitvoeren alvast gratis met een jongerenrekening of KBC-Plusrekening. Check hier welke verschillen er nog zijn met de KBC-Basisrekening.

Voor een instantoverschrijving heb je ook geen speciaal toestel nodig, dus of je nu gewoon bent van overschrijvingen te doen met je pc, tablet of smartphone: dat kan allemaal. Het werkt automatisch, dus je hoeft niets speciaal te doen wanneer je een bedrag overschrijft.  

Mocht je dus ooit in een situatie terechtkomen dat je denkt “Shit, ik ben te laat …”, wel … euh, dan ben je misschien inderdaad te laat. Maar! Evengoed ben je nét niet te laat óf kun je alsnog de schade beperken door meteen orde op zaken te stellen met een instantoverschrijving.

Meer info

Onderdeel van

Gerelateerde artikels

#Hoedoekda, wadisda?

Hoedoekda is een platform voor en door jongeren, bedoeld om je ambities in het leven waar te maken. We geven een antwoord op dingen die ertoe doen.

Besparen met je banking app

Kortingen, solden, promoties: iedereen is er dol op. Maar wist je dat je ook met je banking app geld kunt uitsparen?