7 tips voor een goedkopere skivakantie

Een skivakantie, dat kost een aardige duit. Logisch, er komt nu eenmaal redelijk wat bij kijken. Wil je niet dat je hele budget als sneeuw voor de zon verdwijnt? Misschien komen onze tips dan wel van pas!

1. Kies de juiste periode

Tijdens een schoolvakantie op skireis gaan, komt meestal een pak duurder uit. Heb je de luxe om tijdens de schooluren erop uit te trekken? Probeer dan je skivakantie te plannen tijdens de kalmere maanden zoals januari of maart.

2. Vergelijk de skigebieden

Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk hebben de bekendste skioorden, maar je kunt even goed naar Polen of Bulgarije om sneeuw te vreten. Blijkt de trip naar een Oost-Europees land te duur? Ook tussen de gebieden in Frankrijk of Oostenrijk kunnen de prijzen sterk verschillen.

Bij het vergelijken kijk je best ook naar de kost van je vervoer, overnachtingen, skipas en eten.

3. Plan je maaltijden

Over eten gesproken! Elke dag op restaurant voor een stevige kaasfondue en wat appelstrudel? Lekker. Maar ook wel prijzig. Ga daarom in de lokale supermarkt inkopen doen. Zo heb je meteen eten voor enkele dagen en kom je minder in de verleiding om duurder eten te kopen op de skipiste.

Ook een mogelijkheid: een hoop eten meenemen vanuit België. Als er nog plaats is in de koffer natuurlijk.

4. Samen gezellig in de chalet

Trommel wat vrienden op om samen op skivakantie te gaan en huur er een chalet mee. Dat is vaak gezelliger en goedkoper dan op hotel gaan. Bovendien kun je er ook zelf je maaltijden bereiden, wat weer wat meer geld uitspaart.

5. Overweeg een miniski

Wil je dolgraag gaan skiën of snowboarden, maar blijkt een week toch net wat te duur? Een miniski van zo’n 2 tot 5 dagen is dan een oplossing. Zo ben je er toch ook even tussenuit.

6. Leen of huur je skimateriaal

Ga je voor het eerst skiën? Top! Maar misschien blijkt achteraf dat een parelwit strand toch een beter idee was. Zonde als je in dat geval honderden euro’s aan materiaal geïnvesteerd hebt.

Vraag daarom eens rond bij vrienden of familie. Misschien is er iemand die je wat materiaal kan lenen. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid om gewoon je skimateriaal te huren. Dat kan ook ter plekke. Mits wat research op voorhand, kun je heel wat euro’s uitsparen.

7. Laat je niet té hard gaan tijdens de après-ski

Hey, een bezoek aan de après-ski gaan we zéker niet afraden! Maar probeer er toch voor te zorgen dat als je de volgende dag een kater hebt, het geen financiële is.

Onderdeel van

Gerelateerde artikels