Kredietkaart voor studenten

Als student heb je geen vast inkomen en ben je doorgaans financieel afhankelijk van je ouders. Het gevolg is dat je geen aanspraak maakt op een kredietkaart. Want om je aankopen uitgesteld te kunnen betalen, heb je een financiële buffer nodig. En zelfs al heb je een bijbaantje waarmee je wat zakgeld verdient, dan nog zal een kredietkaart jou als student meestal geweigerd worden. Gelukkig bestaat er een alternatief: de prepaid kaart. Even handig en veilig als een klassieke kredietkaart.

Wat is een prepaid kaart?

prepaid kaart

Terwijl je met een kredietkaart het bedrag van je aankopen uitgesteld betaalt, werkt het bij een prepaid kaart omgekeerd. Die moet je namelijk vooraf opladen met een bepaald bedrag – zoals je ook je gsm-kosten met een oplaadkaart kunt betalen. Een prepaid kaart is een gemakkelijke manier om je uitgaven onder controle te houden, want: op = op.

Handig...

Als student ga je er graag af en toe eens tussenuit. Een citytrip tijdens een lang weekend, of een welverdiende uitblaasvakantie aan de Spaanse kust na de loodzware examenperiode: net zoals thuis geef je in het buitenland wellicht graag geld uit aan leuke dingen: lekker eten, souvenirs voor de familie, sightseeing, het uitgaansleven, ... Om niet de klok rond met cash geld op zak rond te lopen, is een prepaid kaart bijzonder handig. Je laadt er je zorgvuldig gespaarde bedrag op voor je vertrekt, en je kunt met een gerust hart overal betalen zonder om de haverklap een geldautomaat te moeten zoeken. Voordeel: je kunt niet meer uitgeven dan het bedrag dat op je kaart staat.

Ook voor wie een tijdlang in het buitenland studeert, is de prepaidkaart het beste alternatief voor een kredietkaart.

... én veilig

Concerttickets, boeken, schoenen of platen gekocht? De kans is groot dat je dat online deed, want daar is het aanbod nu eenmaal véél uitgebreider dan in de winkelstraat bij jou in de buurt. Ook voor betalingen op het internet is een prepaid kaart een goede keuze, want net zoals een kredietkaart is het een veilig onlinebetaalmiddel.

Is het bedrag op je prepaid kaart opgebruikt en kun je ze niet zelf opladen? Geen nood, want ook iemand anders kan een bedrag op jouw prepaidkaart zetten. Zo kunnen je ouders jou dus perfect ‘depanneren’ in financiële noodgevallen.

Hoe het opladen werkt? Dat verloopt snel en eenvoudig met een oplaadknop in KBC Touch en KBC Mobile. Het kan ook met een overschrijving: je vindt het rekeningnummer en de gestructureerde mededeling op de achterkant van je prepaid kaart.

De perfecte zakgeldkaart

Verdien je als student een centje bij in het weekend of heb je het loon van je vakantiejob op een aparte rekening staan, en wil je minutieus controleren hoe veel je precies uitgeeft van dat zuurverdiende zakgeld? Zet dan het bedrag dat je aan losse uitgaven wilt besteden op je prepaid kaart. Zo weet je perfect hoeveel je uitgeeft in je vrije tijd én kun je op tijd op de rem gaan staan, mocht dat nodig zijn.

Meer info over een prepaidkaart
Onderdeel van

Gerelateerde artikels